Hot News
Prin mass-media română: VIDEO și transcriere Interviu cu Ambasadorul Federației Ruse în România
30/06
Putin: O societate civilă puternică și responsabilă este fundamentul suveranității țării
30/06

Serviciile secrete ale SUA: După tentativa de rebeliune, Putin se află într-o poziție mai puternică

Jurnalistul Seymour Hersh/ Foto: AP

Comunitatea serviciilor de informații din SUA consideră că, după tentativa eșuată de rebeliune din țară, poziția președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a devenit mai puternică, spune jurnalistul american Seymour Hersh, relatează RIA Novosti.

Potrivit precizărilor sale, încă din ianuarie 2023, serviciile de informații americane au estimat drept inevitabil un conflict între Ministerul Apărării al Rusiei și Compania militară privată ”Wagner”.

Făcând referire la propriile sale informații, Hersh spune că, în Statele Unite, se crede că forțele grupului ”Wagner” au fost necesare în operațiuni ofensive, dar că Forțele Armate ale Rusiei au fost nevoite să suporte aroganța și atacurile lor publice. Acum însă, forțele rusești au schimbat strategia, dar Prigojin a refuzat să o accepte și a continuat ofensiva.

Hersh a estimat că, la Artiomovsk, grupului ”Wagner” i s-a permis să-și epuizeze resursele umane și muniția, după care Vladimir Putin a susținut în totalitate armata rusă, ceea ce i-a permis fondatorului grupului ”Wagner” să se facă de râs, iar apoi să dispară. Interlocutorul jurnalistului a remarcat că Putin a reușit să facă acest lucru fără vreun efort suplimentar și „destul de inteligent”.

Seymour Hersh a declarat, anterior, că autoritățile de la Kiev ar avea nevoie de 117 ani pentru a recupera teritoriile pierdute, având în vedere viteza cu care se desfășoară, în prezent, ofensiva armatei ucrainene. El a adăugat că trupele ucrainene „iau înapoi” puțin teritoriu, iar cea mai mare parte a acestuia este deschisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875092