Hot News
Au fost publicate rutele navelor, posibil implicate în atacul asupra Podului Crimeii
21/07
Mircea Geoană: Alianța l-a anunțat pe Zelenski că NATO nu dorește să intre în conflict cu Rusia
21/07

De la vest spre est și sud: o răsturnare globală a comerțului rusesc

Foto: TASS

S-a produs o răsturnare globală a comerțului rusesc de la vest spre est și sud, a declarat Serviciul Federal al Vămilor. Sancțiunile au ajutat la creșterea explozivă a comerțului cu China, India, Turcia și Azerbaidjan. Totuși, schimbarea drastică a logisticii a dus inevitabil la o serie de probleme. Rusia se află în pragul unui nou boom al infrastructurii, necesar pentru continuarea creșterii comerțului, scrie Izvestia.

Vor trebui încă multe făcute pentru a dezvolta transportul de mărfuri.

„În primul rând, este necesară perfecționarea și extinderea infrastructurii, și nu doar de transport, dar și a celei energtice”, este de părere Dmitri Baranov, expert principal la compania Finam Management.

„Gâtuirile” din logistica Rusiei sunt provocate, în primul rând, de lipsa unei flote de petroliere, în al doilea rând, de greutățile legate de asigurarea încărcăturii în condiții de sancțiuni și, în al treilea rând, de necesitatea de a crea din nou o infrastructură pentru livrarea de materii prime în India, spre exemplu, unde este dificil de construit un oleoduct sau o conductă de gaz”, adaugă Natalia Milciakova, analist principal la Freedom Finance Global.

În opinia ei, nu ar fi rău dacă s-ar construi linii de cale ferată de mare viteză din Rusia până în China, adică să se facă exact ceea ce a trezit atâtea temeri în URSS, precum și să se extindă rețeaua de autostrăzi de calitate și, bineînțeles, să se folosească avantajele geografice ale Rusiei, livrând mărfuri și materii prime pe Ruta Maritimă Nordică.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sunt sigură că Rusia va găsi soluții pentru dezvoltarea unei infrastructuri optime, care să asigure comerțul exterior spre China, India, Turcia și Azerbaidjan. Rusia este capabilă să găsească soluții și pentru transportul gazului pe Marte, dacă e nevoie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114