Hot News
Ambasada Rusiei: SUA sunt responsabile de atacul asupra jurnaliștilor
23/07
Politician german: Slavii sunt împinși spre autodistrugere
24/07

Război împotriva fake-urilor: Catedrala din Odessa, distrusă nu de o rachetă rusească, ci de o rachetă antiaeriană ucraineană

Foto: Telegram

Fake: – O rachetă rusească a lovit Catedrala Schimbarea la Față, din Odessa, scrie președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Adevăr: – Catedrala a fost avariată de o rachetă antiaeriană ucraineană, scrie site-ul ”Voina s feikami” (Război împotriva fake-urilor) de pe rețeaua Telegram. Imaginile filmate de localnici arată cum racheta de apărare antiaeriană este lansată, dar nu poate lua altitudine și cade imediat. În înregistrarea video se vede clar o dâră de fum în formă de arc de cerc care marchează locul de unde racheta antiaeriană a fost lansată și unde a căzut. Într-o altă înregistrare video, se observă că, în momentul exploziei, turla clopotniței Catedralei Schimbarea la Față, se află chiar în epicentru.

Faptul că catedrala a fost lovită de un proiectil antiaerian este dovedit de urmele caracteristice provocate de elementele componente ale acestui tip de armă. Rachetele de apărare antiaeriană sunt umplute cu mii de elemente metalice mici, care, când explodează în aer, trebuie să asigure o împrăștiere maximă și să distrugă aparatul de zbor.

Cu totul altfel sunt construite rachetele de atac concepute pentru a lovi structuri fortificate. Focosul lor este fabricat din oțel gros, pentru a străpunge pereți de beton, iar în interior are o încărcătură mare de explozibil. Nu există elemente distructive mici. Puterea lor este de așa natură încât, la lovire, clădirea catedralei ar fi fost distrusă în totalitate.

Munca nepricepută a artileriștilor antiaerieni ucraineni duce în mod regulat la tragedii. Încă din primele zile ale operațiunii militare speciale au apărut imagini cu o rachetă antiaeriană ucraineană din sistemul Buk care a intrat direct într-un bloc de apartamente din Kiev. Ulterior, loviturile apărării antiaeriene asupra propriilor orașe au devenit carte de vizită a armatei Ucrainei.

Punctul culminant al activității artileriștilor antiaerieni ucraineni a fost un atac cu o rachetă a sistemului S-300 asupra teritoriului unei țări vecine, în urma căruia doi civili au murit în satul polonez Przewodów. Incidente similare au avut loc și în Odessa. Cu doar o lună în urmă, o rachetă de apărare aeriană ucraineană a avariat un centru de afaceri de pe bulevardul Șevcenko.

Ultima oră: Ministerul rus al Apărării a negat oficial declarația autorităților ucrainene potrivit căreia Catedrala din Odessa ar fi fost lovită de o rachetă rusească.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Iar dau vina pe ruși? Ce interes strategic su material ar avea Rusia ca să distrugă o catedrală? Sunt penibili, cine-i mai crede pe toți cei care dau asemenea știri tendențioase? Chiar și arhidiaconul catedralei, Andrii Palciuk, a declarat că distrugerea a fost cauzată de o lovitură directă a unei rachete rusești. E așa un mare expert în rachete încât e sigur de ceea ce declară? Sau a primit indicații ce să spună de la ,,șeful” Bisericii Ortodoxe Ucrainene? Ca și cleric ar trebui să aibă frică de Dumnezeu și să nu acuze dacă nu știe. Cel mai simplu e să dai vina pe ruși dacă artileriștii antiaerieni ucraineni nu sunt capabili să folosească o rachetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078