Hot News
După apă, la Polul lunar: Care sunt așteptările legate de nava rusă ”Luna-25”
12/08
Economistul Jeffrey Sachs, despre surpriza oferită Occidentului de Putin în 2014
13/08

Colonelul Iuri Cimutin: Când s-ar putea încheia contraofensiva armatei Ucrainei

Foto: Ministerul Apărării al Ucrainei

Contraofensiva angajată de Forțele Armate ale Ucrainei s-ar putea încheia în toamnă, odată cu deteriorarea vremii, a estimat Iuri Cimutin, colonel în rezervă, membru al prezidiului Organizației naționale „Ofițerii Rusiei”. În opinia lui, odată cu venirea ploilor, o mare parte a tehnicii blindate de luptă furnizate Kievului de Occident se vor împotmoli pe drumurile off-road, scrie News.ru.

Mare parte a vehiculelor blindate furnizate de Occident sunt pe roți. Având în vedere că solul în Ucraina este de tip cernoziom, plus ploile, pe unde vor trece? Că doar nu se vor plimba pe asfalt”, a spus Cimutin.

Ofițerul a precizat că militarii ucraineni au fost antrenați să opereze conform tacticilor NATO. Dar toate principalele campanii ale Alianței s-au derulat în Orientul Mijlociu, în Africa, unde clima este semnificativ diferită de cea ucraineană. El a subliniat că toamna și primăvara sunt „anotimpuri dificile”.

Cimutin a adăugat că, deocamdată, armata Ucrainei continuă ofensiva, dar este mai mult o imitație. În opinia sa, comandamentul armatei ucrainene înțelege că nu va exista nici un rezultat, dar „trebuie să fie o imagine”.

Johnston Herwood, editorialist la American Thinker, a declarat, anterior, că eșecul contraofensivei ucrainene îi va forța pe liderii occidentali să îl așeze la masa negocierilor pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, În opinia sa, pe liderul ucrainean îl așteaptă consecințe „absolut imprevizibile” dacă nu va accepta să se supună Occidentului într-o astfel de situație.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Atunci, le dorim trupelor ucrainene să aibă parte de o toamnă și o primăvară cât mai ploioase, iar sezonul de iarnă să fie precum cel din perioada campaniei dezastruoase a lui Napoleon din 1812-1813, când francezii au fost urmăriți de cazaci prin întreaga Prusie, iar cei care n-au murit înghețați, au fost uciși de trupele ruse! Nu cred că Zelenski se va așeza vreodată la masa negocierilor cu partea rusă, indiferent dacă îl forțează sau nu SUA și Occidentul. Este prea prins în acest rol care i s-a dat și nu mai poate distinge ficțiunea de realitate. Situația lui este incertă, chiar dacă ar asculta de stăpâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875046