Hot News
Zaharova a vorbit despre invidia și neputința lui Borrell, după declarația referitoare la Rusia
20/08
Kennedy Jr.: Trimiterea de avioane F-16 în Ucraina, o catasfrofă pentru umanitate
20/08

A trecut un an de la moartea Dariei Dughina

Jurnalista Daria Dughina, lângă școala din Donețk distrusă de obuzele ucrainene/ Foto: Telegram

Daria Dughina se întorcea din Regiunea Moscova, de la festivalul de literatură și muzică ”Tradiția”, când în autoturismul ei a fost detonată o încărcătură explozivă. Potrivit datelor stabilite de criminaliști, dispozitivul ucigaș a fost plasat sub podeaua mașinii pe partea cu scaunul șoferului și a fost pusă în funcțiune de la distanță, relatează Vzgliad.

Potrivit Serviciului de Securitate al Rusiei (FSB), autoarea crimei s-a dovedit a fi Natalia Vovk, cetățean al Ucrainei.

Nici până în ziua de astăzi organizațiile internaționale nu au reacționat la asasinarea jurnalistei ruse de către serviciile de securitate ucrainene, a constatat Ministerul de Externe al Rusiei. Reprezentata oficială a instituției, Maria Zaharova, a declarat, în acest sens, că aceste organizații îi împart cu ipocrizie pe jurnaliști în „buni” și „răi”.

Scriitorul Zahar Prilepin este de părere că „numai prin ridicarea, la Kiev, a unui splendid monument, gingaș și impecabil, așa cum a fost Daria, se poate răspunde demn” la uciderea ei. Zahar Prilepin a devenit ținta și el a unui act terorist pus la cale de servicii speciale ucrainene la Nijni Novgorod, în luna mai 2023, dar a supraviețuit.

Deocamdată însă, o stradă din Donețk a primit numele Dariei Dughina. „O astfel de imortalizare a memoriei nu este întâmplătoare. Ea este o eroină pentru noi. Nu o vom uita, urmașii noștri își vor aminti de ea – merită acest lucru”, a subliniat Denis Pușilin, șeful interimar al Republicii Populare Donețk.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Păcat de tinerețea ei pierdută. Ridicarea unui monument în cinstea ei este un act de recunoștință, dar și un gest de consolare pentru familia greu încercată. Dumnezeu s-o odihnească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068