Hot News
A trecut un an de la moartea Dariei Dughina
20/08
Putin vrea să fie promovate jocurile video rusești pe piețele BRICS
20/08

Kennedy Jr.: Trimiterea de avioane F-16 în Ucraina, o catasfrofă pentru umanitate

Foto: commons.wikimedia.org

Trimiterea în Ucraina a unor avioane de luptă F-16 va fi o catastrofă pentru umanitate și pentru țara însăși, a declarat candidatul la președinția Statelor Unite, Robert Kennedy Jr., relatează cotidianul Izvestia.

„O decizie excelentă pentru industria de apărare, dar o catastrofă pentru Ucraina și pentru umanitate. De ce nu ne-am înțelege?” – a scris el  pe rețeaua X (fostul Twitter) sub informația respectivă.

Politicianul a adăugat că livrările de F-16 nu vor împiedica distrugerea armatei ucrainene.

„Pentru aceste avioane este nevoie de multă pregătire și întreținere. Nu este ca în filme”, a adăugat Kennedy Jr.

După cum amintește Izvestia, pe 19 august, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a declarat că livrarea de avioane F-16 în Ucraina va avea consecințe grave. Potrivit spuselor sale, Rusia consideră drept o amenințare la adresa securității în sfera nucleară apariția în mâinile Forțelor Armate ale Ucrainei a unor avioane de luptă de acest tip. Diplomatul a calificat livrarea de avioane F-16 drept o decizie dementă, care este luată pe fondul conștientizării impasului în care Washingtonul singur s-a băgat.

Cu o zi înainte de declarația ambasadorului rus, comandantul Forțelor Aeriene americane din Europa, generalul James Hecker, a declarat că apărarea aeriană întărită a Rusiei este capabilă să țină piept avioanelor de luptă F-16.

La rândul său, fostul ofițer de informații american, Scott Ritter, a declarat pentru Izvestia, că piloții ucraineni nu vor reuși să folosească în mod eficient avioanele de luptă F-16. El a reamintit că piloții ucraineni nu au mai zburat niciodată cu avioane NATO, astfel că nu vor putea folosi întregul potențial al acestor aparate.

Ziarul Politico a scris, pe 4 august, că nivelul insuficient de cunoaștere a limbii engleze în rândul piloților militari ucraineni s-a dovedit o problemă pentru instruirea lor pe avioanele de luptă F-16.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nu mă îndoiesc că America va trimite în Ucraina avioane F-16. Problema este cine le va pilota? Pregătirea unui pilot poate dura doi ani. Intenționează SUA să mențină acest conflict atâta timp? Va căuta, între timp, altă zonă de conflict și va abandona ,,Proiectul Ucraina”? Sau va implica și participarea trupelor NATO în Ucraina? În cazul acesta, situația se schimbă radical. Cu câtă moarte mai trebuie să ne plătim viața asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093