Hot News
Putin: Rusia a devenit una dintre cele mai mari cinci economii din lume (II)
23/08
Vladimir Putin a vorbit la summitul BRICS
24/08

Vucic a obținut eliminarea a două puncte din Declarația anti-Rusia de la Atena

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic/ Foto: RIA Novosti

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a reușit, în cadrul dineului informal oferit liderilor țărilor din Balcanii de Vest, să obțină excluderea a două puncte referitoare la conflictul ucrainean din textul Declarației finale a ”summitului de la Atena”, informează Rossiiskaia Gazeta.

Summitul s-a desfășurat pe 21 august și a fost organizat de premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis. A fost invitat și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, dar acest lucru a fost ținut secret până în ultima clipă. În privința Declarației, ea a fost adoptată la finalul acestei reuniuni la nivel înalt.

Potrivit lui Vucic, participanții la dineu ar fi dorit ca documentul să cuprindă formulări mult mai stringente, dar pentru Belgrad o serie dintre ele s-au dovedit inacceptabile.

„Noi nu putem, ca o singură țară mică, să schimbăm ceea ce fac cele mari, dar am reușit să cerem și să obținem ca lucrurile <…> care contravin politicii noastră să nu ajungă în textul Declarației”, a declarat Vucic.

El nu a precizat despre ce puncte este vorba, spunând doar că sunt două și că va oferi mai multe detalii „când va avea puterea”, la întoarcerea la Belgrad. Sursa agenției RIA Novosti, susține că din Declarație au fost excluse prevederi care îndemnau la înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei. În plus, Vucic a reamintit că în orice document este imposibil să numești pe cineva criminal de război fără o decizie judecătorească.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Respect președintelui Vucic! Cu siguranță că Rusia nu va uita gestul lui. În rest, ceilalți participanți și-au demonstrat în continuare slugărnicia și rolul de oi obediente. Premierul Greciei ar fi trebuit să-i ducă pe bărbați în Athos, ca părinții de acolo să le facă slujbe de dezlegare, să scoată din ei demonul răutății și al invidiei. Poate li s-ar fi luminat puțin mintea… atâta cât este. N-a lipsit nici Ursula, venită să dea dispoziții și să-l întâlnească pe ,,Făt-Frumos” Zelenski. Sper că nu s-a păruit cu altă admiratoare, Maia, mai ales că acum Zelenski a binevoit să renunțe la tricou și să-și ia pe el o cămașă… kaki. Poze, mâncare, băutură, îmbrățișări, pupături de mâini și în fund – cam la asta s-a redus totul. Scroafa-i moartă în coteț și ei se tot adună și tot promit. Singurul om cu caracter și demn a fost președintele Serbiei. Dumnezeu să-l aibă în pază!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875208