Hot News
Presa ucraineană: Armamentul occidental furnizat Kievului nu face față iernii
27/08
În Polonia, niște necunoscuți au paralizat traficul feroviar sub imnul Rusiei
27/08

Le Figaro: Rusia continuă să domine piața cerealelor

Foto: Telegram

Beneficiind, pentru al doilea an consecutiv (după recordul de anul trecut), de recolte de grâu excepțional de mari, perspectivele Rusiei sunt destul de strălucitoare, scrie cotidianul francez. Rusia va continua să domine piața cerealelor în 2023-2024, în pofida incertitudinilor și riscurile legate de transportul maritim în Marea Neagră.

Potrivit unui raport al Departamentului american al Agriculturii, livrările mondiale de grâu se vor reduce cu 3 milioane de tone, iar stocurile vor scădea ușor. Acest lucru va consolida poziția Rusiei ca principal exportator mondial.

Potrivit autorului, exporturile rusești reprezintă 23% din comerțul mondial.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Franța e speriată, e invidioasă sau ambele? Cabinetul Agritel să fie convins că dominația rusă privind comerțul cu grâu va continua mult timp. Chiar președintele Vladimir Putin a spus la reuniunea BRICS că: ,,Pentru al doilea an consecutiv, slavă Domnului, avem o recoltă record de cereale.” În pofida sancțiunilor impuse de țările occidentale (inclusiv Franța), Rusia nu duce lipsă de nimic, iar cereale are destule încât să ofere gratuit țărilor nevoiașe din Africa. Dumnezeu a dăruit Rusiei timp prielnic pentru recolte bune și va mai dărui în continuare. Poziția Rusiei se va consolida pe plan mondial nu doar din punctul de vedere al exportului de cereale. Cât de curând țările occidentale vor bate la porțile Rusiei cerșind ajutor. Nu știu cât vor primi, dacă vor primi, având în vedere atitudinea lor actuală atât de ostilă Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874980