Hot News
Acorduri în valoare de 3,8 trilioane ruble, semnate la Forumul Economic de Est
17/09
Glenn Greenwald: Declarația lui Zelenski despre ucrainenii din Occident, o amenințare
17/09

Antonov: SUA ar trebui să ridice sancțiunile pentru restabilirea acordului cerealier

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov/ Foto: TASS

Rusia a declarat în repetate rânduri că ușa pentru restabilirea inițiativei de la Marea Neagră privind exportul de cereale este deschisă, iar Statele Unite ar trebui să decidă renunțarea reală la barierele ridicate de sancțiuni, în loc să repete insinuări fără conținut, a declarat ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, citat de agenția Rambler.

„Adânciți în crearea de mituri, oficialitățile americane mută, încă o dată, totul de pe o minte bolnavă, pe una sănătoasă. Rusia a subliniat în repetate rânduri, în primul rând la cel mai înalt nivel, că ușa pentru restabilirea activității Inițiativei de la Marea Neagră rămâne deschisă. Nu trebuie decât să fie asigurate cererile legitime ale părții ruse de îndeplinire strictă a acordurilor de la Istanbul, obligatorii pentru toți cei implicați”, a declarat diplomatul, ale cărui declarații sunt preluate într-un comunicat postat pe canalul de Telegram al misiunii diplomatice a Rusiei.

El a reamintit că aceste acorduri includ nu doar partea „ucraineană”, dar și memorandumul, nu mai puțin important, dintre Rusia și ONU privind promovarea alimentelor și îngrășămintelor rusești pe piețele globale”.

Anterior, consilierul președintelui american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat că Statele Unite nu întrevăd, în momentul de față, nici o posibilitate de revenire operativă la acordul cerealier de la Marea Neagră, deoarece Moscova își schimbă cerințele în acest domeniu. În versiunea lui Sullivan, acest lucru indică o „lipsă de dorință de a permite ca cerealele să circule liber” pe piețele mondiale.

„Dacă este cu adevărat preocupată de interesele celor nevoiași, Casa Albă ar fi trebuit să renunțe de mult timp la repetarea unor insinuări fără conținut, trecând la ridicarea reală a barierelor ridicate de politica sancțiunilor”, a conchis Antonov.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Degeaba Rusia are intenții bune pentru restabilirea situației de la Marea Neagră privind exportul de cereale dacă SUA nu are nici un interes să renunțe la sancțiuni. Viktor Orban a spus clar într-un interviu acordat postului de radio Kosut: ,,Grâul ucrainean este, de fapt, un produs comercial american, deoarece este cultivat într-o țară care, probabil, se află de mult timp sub controlul SUA.” Recent, Comisi Europeană a decis să ridice restricțiile impuse importurilor de cereale ucrainene. Dintre cele cinci țări implicate (printre care și România) doar Slovacia, Polonia și Ungaria au anunțat că restricționează în continuare importurile de cereale din Ucraina. Cinste lor! Zelenski a calificat această decizie a Comisiei Europene ca fiind un ,,exemplu de adevărată unitate și încredere.” Doar că unitatea și încrederea au cam dispărut. Politicienii de la Bruxelles, dar și liderii statelor, nu mai prezintă încredere pentru că toți sunt slugi ai Casei Albe. Când vorbim de UE, vorbim de o ramificație a SUA. De aceea SUA împiedică prin toate mijloacele posibile exportul cerealier rusesc. Doar atunci când SUA va pune capăt profitului pe care îl urmărește de pe urma tuturor conflictelor pe care le-a declanșat și le declanșează, doar atunci când lăcomia SUA de a domina lumea va lua sfârșit, doar atunci Rusia se poate aștepta la rezolvarea exportului cerealier. Ceea ce nu cred că se va întâmpla curând… Până atunci, Rusia va trebui să ia decizii care-i sunt profitabile, indiferent care sunt ele. Deciziile ei au acoperire, având în vedere sancțiunile și umilințele la care e supusă. Redau ceea ce nota Churcill în memoriile sale, privind decizia pe care a luat-o URSS într-un anumit context: ,,Rusia trebuia să aibă grijă de ea însăși.” Ei, și acum, Rusia trebuie să aibă grijă singură de ea, de poporul său și nu cred că este necesar să se justifice lumii pentru ceea ce vrea să facă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875062