Hot News
Soldații ucraineni au împușcat un camarad când încercau să se predea armatei ruse
29/09
Oncologul Pogrebniakov: Eficacitatea medicamentului rusesc împotriva cancerului atinge 100%
30/09

Putin: Țările „miliardului de aur” exploatează tot restul lumii

Președintele rus, Vladimir Putin, participă la deschiderea conferinței parlamentare internaționale „Rusia – America Latină”/ Foto: RIA Novosti

Relațiile moderne de creditare sunt astfel structurate încât să servească doar interesele țărilor „miliardului de aur”, a declarat Vladimir Putin la conferința parlamentară internațională „Rusia – America Latină”, relatează RIA Novosti.
„Ei – acest „miliard de aur”, iar mai precis liderii acestor țări ai „miliardului de aur” – ei exploatează aproape toate celelalte țări ale lumii. Ei abuzează de poziția lor – tehnologică, informațională și financiară”, a spus președintele.

După cum a subliniat șeful statului, instituțiile financiare internaționale sunt structurate în așa fel încât să convină nimănui, cu excepția „miliardului de aur”.

La rândul ei, Rusia este pregătită să stabilească relații cu țările Americii Latine pe bază bilaterală și în cadrul structurilor internaționale. Moscova se pronunță pentru ca, în unitatea și diversitatea lor, statele din regiune să fie puternice, independente și de succes.

Președintele a adăugat că Rusia va contribui la stabilirea legăturilor între țările Americii Latine și Uniunea Economică Eurasiatică, la potrivirea abordărilor pe problemele actuale de politică comercială, reglementare tarifară, stimularea investițiilor și transferul de tehnologie.

Putin a menționat că, pe platforma BRICS, se dezbate deja situația actuală, precizează, la rândul ei, agenția Interfax.

Referindu-se la cooperarea Rusiei cu țările Americii Latine, Putin a dat ca exemple o serie de proiecte. În special, el a amintit că în Bolivia se construiște, cu participarea Rusiei, Centrul de Cercetări și Tehnologii Nucleare, În Nicaragua și Venezuela își extind activitatea întreprinderile biofarmaceutice mixte, iar în Cuba este în curs de modernizare un combinat metalurgic.

Prima conferință parlamentară „Rusia – America Latină” va dura până luni, la eveniment participând reprezentanți din mai mult de jumătate din țările Americii Latine.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Expresia ,,miliardul de aur” a apărut prima dată în cartea ,,Complotul Guvernului Mondial: Rusia și miliardul de aur”, scrisă de Anatoli Tsikunov (sub pseudonimul A. Kuzmici). Deși mulți o consideră ca având accente conspiraționiste fiindcă dezbate probleme privind sfârșitul lumii, dezastrele ecologice, goana pentru resurse și faptul că elita occidentală e de părere că planeta nu mai poate susține decât un miliard de locuitori. În timpurile pe care le trăim acestea nu par deloc idei conspiraționiste, ci este realitatea. Discursul președintelui Putin a deranjat ,,elita”? A deranjat că a atras atenția lumii asupra pericolului acestui nucleu de oameni bogați, care vor căuta cu orice preț să-și asigure traiul îmbelșugat punând stăpânire asupra resurselor lumii și în special asupra bogatelor resurse naturale ale Rusiei? Sunt iritați peste măsură, iar presa soroșistă a început atacul împotriva președintelui Putin. Au început să latre cățeii plătiți! Faptul că președintele Putin a declarat că ,,modelul dominației totale a așa-numitului miliard de aur este nedrept” și că el ,,împarte lumea în oameni de mâna întâi și oameni de mâna a doua și astfel este fundamental rasistă și neocolonială”, este cumva un neadevăr? Într-un interviu acordat săptămânalului rus ,,Argumenty i Fakty”, domnul Nikolai Patrușev spunea că oricât ar insista Occidentul asupra ,,drepturilor omului, libertății și democrației”, în secret scopul lui este să îndeplinească doctrina miliardului de aur. Tot atunci a mai adăugat că pandemia de coronavirus ar putea sluji acestei cauze, iar despre criza economică globală a avertizat că a fost concepută pentru ,,o mână de magnați din City of London și Wall Street.” Președintele Putin a depus eforturi extraordinare pentru ca Rusia să dețină din nou controlul asupra resurselor sale, care au fost pe mâna unor ologarhi evrei, ajutați de George Soroș (omul de paie al familiei Rothschild). Nici nu vreau să amintesc despre dezastrul lăsat în urma lor de către Gorbaciov și Elțin! Toată lupta aceasta anti-Putin de aici începe: de la faptul că toți străinii care controlau bogățiile naturale ale Rusiei au fost dați afară sau au fost arestați, de la faptul că după 2022 Soros a fost nevoit să-și restrângă activitatea în Rusia, de la faptul că președintele Putin nu a acceptat să-și vândă țara și să-i piardă suveranitatea, de la faptul că nu a devenit o marionetă pentru SUA și Occident. De aici i se trag toate necazurile. Fericit este poporul rus că are un asemenea președinte demn și iubitor de țară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063