Hot News
Mult așteptata reunificare. Putin s-a adresat rușilor de ziua primirii noilor regiuni
30/09
Peste 15,5 milioane de turiști au vizitat Moscova în primele opt luni ale anului 2023
30/09

Sobianin, despre crearea, la Moscova, a unui ecosistem de inovare unic

Edilul Moscovei, Serghei Sobianin/ Foto: RIA Novosti

Autoritățile orașului Moscova au creat un ecosistem de inovare unic, a cărui menire este de a oferi sprijinul necesar inventatorilor locali și care include clusterul de inovare i.moscow, precum și 54 de parcuri tehnologice, a anunțat primarul capitalei, Serghei Sobianin, pe canalul său Telegram, informează Argumentî i faktî.

Potrivit edilului orașului, proiectul ”Academiei Inovatorilor” este un program continuu de dezvoltare a inovațiilor. El va permite perfecționarea și îmbunătățirea tehnologiilor împreună cu mentori experimentați.

„Pentru a-i sprijini pe inventatorii din Moscova, am creat un ecosistem de inovare al Capitalei. În el au fost incluse clusterul i.moscow și 54 de parcuri tehnologice. Clusterul cuprinde servicii și toate condițiile necesare unei dezvoltări eficiente a ideilor noi si lansării de produse de la zero”, a declarat Sobianin.

El a adăugat că „Fabrica de prototipuri” ajută la căutarea, de la distanță, de parteneri în domeniile prelucrării mecanice și construcției de aparatură. Sobianin a vorbit, totodată, și despre proiectul ”Agenția Industriilor Creative”, dezvoltat sub numele de ”Fabrica de design 2.0” pentru cooperarea dintre designeri și producători din Rusia.

„Cu programul de testare a inovației vă puteți testa invenția, puteți obține un feedback din partea utilizatori, poate fi evaluat potențialul produsului și puteți înțelege de ce aveți nevoie pentru intrarea pe piață. Moscova deține cea mai mare rețea din lume de platforme de pilotare, cu 233 de organizații și instituții”, a spus primarul Capitalei.

Potrivit lui Sobianin, alt instrument de implementare a celor mai noi realizări îl reprezintă concursurile pe diferite domenii. Prin intermediul lor, a precizat edilul, mediul de afaceri poate ”face cunoștință” cu startup-urile rusești de perspectivă.

„În plus, în Capitală a fost creat un sistem de parcuri tehnologice. Rezidenții acestora pot beneficia de infrastructura lor perfecționată: centre de prototipare, coworking-uri și alte obiective”, a concluzionat Sobyanin.

Anterior, primarul Moscovei a prezentat rezultatele concursului dintre organizațiile non-profit cu orientare socială. După cum a menționat Sobianin, în 2023 a fost stabilit un record pentru numărul de granturi acordate.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Foarte bun și foarte activ este primarul Moscovei, Serghei Sobianin. Recenta realegere a lui a fost o decizie înțeleaptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875094