Hot News
Vicepreședintele Dumei de Stat a îndemnat la readucerea regiunilor Odessa și Harkov în componența Rusiei
01/10
Exportul de îngrășăminte rusești a crescut cu 50% într-un an
02/10

„Vor fi mai multe regiuni noi în Rusia”: Medvedev, despre sfârșitul operațiunii speciale

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev/ Foto: RIA Novosti

De Ziua Reunificării Rusiei cu noile regiuni (30 septembrie – n.r.), vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, a declarat că numărul lor va crește. Guvernatorul regiunii Herson, Vladimir Saldo, a cerut, la rândul său, să fie „repetat drumul lui Potemkin și Suvorov, să se ajungă până la Izmail și să se recupereze toate aceste pământuri ale Federației Ruse”. Totodată, reprezentantul Kremlinului Dmitri Peskov a susținut, într-un interviu acordat presei occidentale, că Federația Rusă vrea să controleze doar acele teritorii care sunt înscrise în Constituția sa (Republicile Donețk și Lugansk, regiunile Herson și Zaporojie – n.r.), relatează Gazeta.ru

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, pe canalul său Telegram, i-a felicitat pe ruși cu ocazia Zilei Reunificării noilor regiuni cu Rusia.

Potrivit spuselor sale, în urmă cu un an, în timpul referendumurilor, localnicii au decis „să fie alături de patria lor”. Medvedev susține că această alegere a devenit simbol al „unității poporului rus, al voinței colosale și al dăruirii de sine”. În plus, oficialul a vorbit despre când se va încheia operațiunea militară specială.

„Operațiunea militară specială va continua până când regimul nazist de la Kiev va fi complet distrus și până când teritoriile care au fost dintotdeauna rusești vor fi eliberate de inamic.”

În același timp, el a precizat că în componența Rusiei vor fi mai multe regiuni noi.

La sfârșitul lunii martie a acestui an, Medvedev nu a exclus ca în timpul operațiunii speciale va trebui să se ajungă până la Kiev și Lvov.

Are Rusia nevoie de mai multe teritorii?

În același timp, într-o conversație purtată în august cu un jurnalist de la The New York Times, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a afirmat că Rusia nu tinde să câștige mai multe teritorii ucrainene.

„Vrem să controlăm doar acele teritorii care sunt acum înscrise în Constituția noastră ca ale noastre”, a spus oficialul.

Cu toate acestea, guvernatorul regiunii Herson, Vladimir Saldo, a îndemnat, într-un interviu acordat canalului TV Tavria pe 30 septembrie, să fie „repetat drumul lui Potemkin și Suvorov, să se ajungă până la Izmail și să se recupereze toate aceste pământuri ale Federației Ruse”:

„Provocările pe care istoria ni le-a lansat le-am acceptat și obligatoriu vor reface totul. Cu certitudine ne vom întoarce în capitala regiunii Herson. Mai ales că Hersonul și toată partea din regiunea Herson situată pe malul drept al Niprului sunt consfințite constituțional ca teritoriu al Federației Ruse. Acum ea este considerată ca ocupată, temporar ocupată. Ocupația este acel ceva care nu este pentru totdeauna.”

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Așa sper și eu! Acum este momentul ca Rusia să-și recupereze teritoriile înscrise în Constituția sa. Acum avantajele sunt de partea Rusiei: președinte puternic și devotat țării, armată puternică și dotată cu armament de ultimă generație, popor strâns unit în jurul președintelui. Mult succes, Rusia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100