Hot News
Șeful centrului sociologic, despre cei aproximativ 20 de milioane de ruși care s-au „retras în sine”
03/10
Lavrov: Încercările lui Trudeau de a justifica onorarea unui nazist în Parlament sunt jalnice
03/10

„Este timpul deja”. Economist american spune cum va arăta tratatul de pace cu Rusia privind Ucraina

Jeffrey Sachs/ Foto: Book Club

Condițiile unui tratat de pace cu Rusia vor fi mult mai nefavorabile pentru Ucraina, deoarece Forțele Armate ale Ucrainei au fost înfrânte pe câmpul de luptă, a declarat economistul Jeffrey Sachs pe canalul YouTube al lui Kim Iverson, relatează RIA Novosti.

„Este timpul să fie încheiat tratatul de pace care s-a aflat pe masă de la bun început. Condițiile s-au înrăutățit, firește, din cauza succeselor înregistrate de Rusia pe câmpul de luptă, dar noi trebuie să punem capăt acestui conflict – la masa negocierilor. Și nu așa: mai întâi un pachet de ajutor în valoare de 24 de miliarde, după care încă unul. Câți ucraineni mai trebuie să moară pentru asta?”, s-a întrebat retorc expertul.

În opinia lui, este timpul ca Statele Unite să preia controlul asupra cheltuielilor bugetare și să nu mai risipească bani pentru conflicte absurde și devastatoare, de genul celui ucrainean. Sachs este convins că Washingtonul este tot mai slab, deoarece datoria lui a trecut deja de 100% din PIB și nu slăbește ritmul.

„Este timpul să luăm lucrurile în serios. Cheltuielile guvernamentale nu trebuie să depășească încasările fiscale”, a punctat economistul american.

Consilierul șefului Biroului lui Zelenski, Mihail Podoliak, a declarat anterior că nici nu poate fi vorba de negocieri cu Moscova și că autoritățile de la Kiev se opun oricăror scenarii de încetare a focului, deoarece acest lucru ar însemna, practic, victoria de facto a Rusiei.

După cum au precizat responsabili de la Kremlin, în prezent nu există premise pentru ca situația să intre pe un făgaș de pace, iar prioritatea absolută este, pentru Moscova, atingerea obiectivelor operațiunii speciale, ceea ce, în momentul de față, este posibil doar pe cale militară. Kremlinul a menționat, totodată, că Rusia dă o înaltă aprecieri eforturilor acelor țări care încearcă să ducă rezolvarea conflictului din Ucraina pe o cale pașnică, dar deocamdată, acum acest lucru este imposibil.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Este timpul? A fost timpul! Există o putere a acestei lumi condusă de o mână de oameni psihopați, o alianță secretă cu caracter elitist, transnațională și apatridă. Este o putere în sine și pentru sine, abil camuflată, retrasă în umbră. N-o interesează prim-planul, luminile rampei, zgomotul, publicitatea. Despre această putere Eisenhower spunea că ,,a scăpat de sub control.” Marionetele acestei Puteri, adică liderii politici, au misiunea de a arunca praf în ochi credulilor, vorbind despre umanism, egalitate, libertate, democrație, fraternitate, pace și desigur, despre Dumnezeu. Bla, bla, bla, sunt doar vorbe goale. Rusia n-a dorit acest conflict și nici altul, a dorit soluționarea pașnică a conflictelor mondiale, luptă împotriva terorismului internațional și a încălcării drepturilor omului. Toți apucații din SUA și Occident și-au bătut joc de Rusia, au ignorat dorința ei de pace. Vorbesc întruna de pace, dar stau cu pistolul în mână. Cine mai crede minciunile lor? Și mai există această obișnuință ciudată a mulțimii care adoră măscăriciul și urăște personajul pozitiv. Atunci, stați voi cu măscăriciul vostru, cu lumea voastră decadentă și vicleană, și lăsați Rusia în pace! Timpul a trecut de mult, răbdarea are și ea o limită, așa că Rusia va face ceea ce trebuie să facă, ceea ce ar fi trebuit să facă mai de mult. Vorbele voastre nu valorează nimic. Fiți în continuare marionete și târâți-vă pe pământ precum șerpii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875075