Hot News
Putin, la Clubul Valdai: O multipolaritate justă, securitatea și dezvoltarea pentru toți
07/10
Primele rachete ”Sarmat” din producția de serie vor intra curând în serviciul militar
08/10

Patriarhul Kirill l-a felicitat pe Putin de ziua lui

Foto: RIA Novosti

Patriarhul Moscovei și Întregii Rusii, Kirill, l-a felicitat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu ocaziei zilei de naștere, subliniind contribuția acestuia la apărarea suveranității Rusiei. Telegrama de felicitare a fost publicată pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse, precizează Gazeta.ru.

Pe 7 octombrie, liderul rus a împlinit 71 de ani.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a subliniat că în ultimii ani, sub conducerea lui Vladimir Putin, în Rusia au avut loc „schimbări epocale”, care au schimbat în bine imaginea țării și viața rușilor.

„Dumneavoastră aveți o semnificativă contribuție personală la apărarea adevăratei suveranități a țării, demonstrând preocupare concretă pentru dezvoltarea ei socio-economică, care rezonează cu recunoștință în inimile a milioane de oameni”, a spus Patriarhul Kirill.

De asemenea, înaltul prelat i-a urat șefului Federației Ruse putere nesfârșită și spirit ager, ajutor de la Dumnezeu.

Înainte, Vladimir Putin a fost felicitat de ziua sa de naștere de președintele Azerbaidjanului Ilham Aliyev, șeful Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, președintele Republicii Kazahstan, Kassym-Jomart Tokayev și președintele Republicii Uzbekistan, Șavkat Mirziioiev, care se află la Moscova.

În plus, șeful statului rus a fost felicitat telefonic de către prim-mnistrul Republicii Armenia, Nikol Pașinian, primul președinte al Republicii Kazahstan, Nursultan Nazarbaiev, președintele Republicii Kârgâzstan, Sadyr Japarov, președintele Republicii Cuba, Miguel Díaz-Canel Bermúdez, președintele Republicii Tadjikistan, Emomali Rahmon, președintele Turkmenistanului, Serdar Berdimuhamedov.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Susțin cele spuse de Patriarhul Kirill la adresa președintelui Putin. Dumnezeu să-i dea sănătate, să-l ocrotească, să poată conduce poporul rus cât mai mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042