Hot News
Patriarhul Kirill l-a felicitat pe Putin de ziua lui
07/10
Informații privind minarea Hidrocentralei Kremenciug pentru o provocare împotriva Rusiei
08/10

Primele rachete ”Sarmat” din producția de serie vor intra curând în serviciul militar

Racheta balistică intercontinentală de serie „Sarmat”/ Foto: Serviciul de presă al ministerului rus de Apărare

Întreprinderea complexului militar-industrial „Krasmaș” produce primele rachete balistice intercontinentale de serie „Sarmat”, care vor fi puse în curând în serviciu de luptă, informează Ministerul Apărării pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

Potrivit comunicatului, citat de publicația Gazeta.ru, în zona pozițională a uneia dintre formațiuni, se efectuează lucrările etapei finale de construcție, instalare și punere în funcțiune pe agregate și sisteme lansatoare de siloz și la postul de comandă.

Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, în cadrul vizitei pe care ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a făcut-o la societatea ”Krasmaș”, conducerea întreprinderii i-a prezentat un raport privind îndeplinirea contractelor pentru producția complexului ”Sarmat”.

Pe 5 octombrie, cu prilejul participării la dezbaterile Clubului Valdai, președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat că Federația Rusă a încheiat, practic, lucrările la sistemul de rachete ”Sarmat”.

Anterior, publicația Military Watch Magazine a scris că, potențial vorbind, ”Sarmat” este capabilă să distrugă un teritoriu mai mare, ca suprafață, decât Franța sau statul american Texas. Potrivit publicației, intrarea acestui sistem în dotarea forțelor militare va spori și mai mult decalajul dintre potențialul militar al Federației Ruse și al Statelor Unite. Este vorba, în special, despre capacitățile trupelor strategice de rachete cu lansare de la sol.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ura! Doar 13-14 bucăți sunt destule pentru a liniști ,,capul răutăților”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875173