Hot News
Putin a cerut să fie analizată construcția unui coridor prin Mongolia către China
13/10
Politolog din Tiraspol: Moldova se pregăteşte pentru un conflict armat cu Rusia
14/10

Biden, sfătuit să se pregătească de dialog cu Putin cu privire la situația din Ucraina

Foto: AP

Fostul agent al CIA, Ray McGovern (în dreapta imaginii de jos), este de părere că președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, trebuie să înțeleagă că, pentru a rezolva criza ucraineană, interacțiunea cu Vladimir Putin este inevitabilă, scrie Gazeta.ru.

„Suntem norocoși că avem de a face cu o persoană inteligentă și reținută [precum Vladimir Putin] <…> Când va veni momentul, cel puțin în raport cu Ucraina, cu el va trebui să rezolvăm acest lucru. Acesta este un punct cheie”, a spus fostul militar într-un interviu acordat emisiunii Dialogue Works, difuzată pe canalul YouTube.

Comentând discursurile liderului rus la Forumul internațional de dezbateri Valdai, McGovern a menționat că Putin a dat de înțeles clar că Moscova nu va urma dictatele occidentale. În opinia sa, în ciuda retoricii politicienilor americani, se poate vorbi deja de victoria Forțelor Armate ale Rusiei în Ucraina.

Politica Washingtonului față de Ucraina ar trebui considerată drept o „nebunie”, a constatat McGovern.

Într-o relatare anterioară, cotidianul Financial Times scria că poziția adoptată de un grup de membri ai Partidului Republican al SUA, care se opun alocării ajutorului militar Kievului, ar putea împiedica contraofensiva armatei ucrainene.

După cum reiese din material, chiar și o pauză temporară în ajutorul acordat Ucrainei ar putea avea, în câteva săptămîni, un impact grav asupra strategiei și tacticii Kievului. O astfel de dezvoltare ar putea duce la o restrângere a contraofensivei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Când Statele Unite vor avea un președinte lucid, cu care se poate discuta o problemă atât de importantă, un președinte care știe unde se află, cu cine vorbește și nu se oprește la jumătatea frazei uitând ce să spună, un președinte care nu se împiedică în propriile picioare, atunci îl pot trimite în Rusia să discute cu președintele Putin. Până atunci îl pot trimite și pe Biden pe post de bufon să se mai distreze și Putin. Kamala Harris să se asigure că Biden e bine îmbrăcat, să-și ia două perechi de izmene, că la Moscova e cam rece. Poate are norocul și de zăpadă, va bea o votcă bună și rușii îl vor plimba cu troica. Dacă-și va programa vizita prin decembrie, îl poate vedea și pe Ded Moroz. Va putea spune și el că n-a fost degeaba în Rusia. Altfel, nu văd rostul unei discuții Putin-Biden. Dar pot avea și o discuție telefonică. Cam atât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078