Hot News
Dostoievski și Shakespeare: Lecturile preferate ale pasagerilor metroului moscovit
16/10
Occidentul, îngrijorat de manevra neașteptată a Rusiei în zona operațiunii militare speciale
17/10

Moscova a amenințat că va doborî, în spațiu, sateliții cvasi-civili occidentali

Foto: FREEPIK.COM

Sateliții cvasi-civili occidentali din spațiul cosmic utilizați în conflicte ar putea deveni, pentru un răspuns, o „țintă legitimă”, a declarat Vladimir Ermakov, directorul Departamentului pentru neproliferare și control al armelor din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei, relatează mk.ru.

„Pe deplin logic, infrastructura cvasi-civilă (în spațiu – n.r.) ar putea deveni țintă legitimă pentru o lovitură de răspuns”, a menționat diplomatul.

Potrivit lui Ermakov, din cauza acțiunilor țărilor occidentale sunt puse în pericol sustenabilitatea activităților spațiale pașnice, precum și procesele socio-economice de pe planetă, de care depinde bunăstarea cetățenilor lumii.

Anterior, Washingtonul și Kievul au confirmat în repetate rânduri existența de contacte bilaterale privind furnizarea, pentru nevoile armatei ucrainene, de date de la sateliții americani. Astfel de servicii au devenit parte a unuia dintre pachetele de ajutor militar pentru Ucraina. În plus, compania Maxar a anunțat, la începutul toamnei, într-o postare pe site-ul oficial, că sateliții săi comerciali au filmat în două rânduri Sevastopolul. În detaliu, pe 19 septembrie, orașul crimeean a fost filmat de satelitul WorldView-3, iar a doua zi – de WorldView-2.

Peste trei zile, pe 22 septembrie, Forțele Armate ale Ucrainei au lansat un atac cu rachete asupra Sevastopolului. Potrivit informațiilor oferite, atunci, de ministerul rus al Apărării, sistemul de apărare aeriană a neutralizat cinci rachete, a fost parțial distrus edificul istoric ce găzduiește sediul Statului Major al Flotei la Marea Neagră, iar un militar a fost dat dispărut.

Potrivit acestuia, o astfel de utilizare provocatoare a sateliților civili, cel puțin, ridică semne de întrebare în contextul Tratatului privind spațiul cosmic din 1967, care prevede utilizarea exclusiv pașnică a spațiului cosmic și necesită cea mai serioasă condamnare din partea comunității internaționale.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    În ziua de azi Occidentul nu mai respectă nici un tratat, nici un acord, nici o lege, dar așteaptă ca restul lumii să le respecte. Pentru siguranța țării, Rusia are tot dreptul să doboare sateliții cvasi-civili occidentali. Jos cu ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875172