Hot News
China nu va participa la întâlnirea de la Malta privind Ucraina, anunță Bloomberg
28/10
Banca Rusiei a majorat dobânda cheie la 15%
28/10

A fost numit noul comandant șef al Forțelor Aerospațiale ale Rusiei

Viktor Afzalov/ Foto: TASS

Ministerul Apărării al Federației Ruse a confirmat oficial, într-un comunicat postat pe site-ul instituției, faptul că general-colonelul Viktor Afzalov a fost numit noul comandant șef al Forțelor Aerospațiale ale Rusiei, relatează Gazeta.ru.

Potrivit comunicatului, Afzalov a fost numit în funcția de comandant șef al Forțelor Aerospațiale în octombrie 2023, prin decret al președintelui Federației Ruse.

Faptul că general-colonelul Viktor Afzalov a devenit comandant șef al Forțelor Aerospațiale ale Rusiei a fost anunțat, pe surse, de agențiile de presă TASS și RIA Novosti pe 20 octombrie. Se preciza, totodată, că Afzalov a trecut la îndeplinirea noilor atribuții în luna august, dar că numai după trei luni a reușit să scape de prefixul „interimar” în funcție. Înaintea lui Afzalov, postul a fost ocupat de generalul de armată Serghei Surovikin.

Viktor Afzalov s-a născut pe 9 iunie 1968. A studiat la Școala Militară Superioară de Radioelectronică a Apărării Aeriene din Sankt Petersburg, pe care a absolvit-o în 1989. După care a intrat la Universitatea militară de Apărare Aeriană a Forțelor Armate ale Rusiei, din orașul Smolensk, apoi la Academia Statului Major al Forțelor Armate ale Rusiei din Moscova, pe care a terminat-o în 2010.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Felicitări și mult succes în noua funcție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875090