Hot News
Poporul ucrainean trebuie să se gândească la viitorul său
28/10
Fiona Hill: Conflictul din Ucraina a luat o turnură în favoarea Rusiei
29/10

Lavrov, despre monstrul de care se teme Occidentul

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov/ Foto: katehon.com

Occidentul a transformat Ucraina într-un monstru de care singur a început să se teamă, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat agenției de presă BelTA, informează RIA Novosti.

”Occidentul începe deja să se teamă puțin de acel monstru pe care singur l-a crescut, având în vedere că Zelenski și asociații lui prea puțin mai ascultă și ridică tot mai multe și mai multe pretenții către Occident”, a spus el.

În plus, ministrul este de părere că agravarea conflictului palestiniano-israelian a forțat Occidentul să se gândească la asigurarea intereselor de securitate în general, nu doar la aplicarea unei înfrângeri a Rusiei în Ucraina. În opinia sa, dacă Orientul Mijlociu este cu adevărat important pentru securitatea națională a SUA, de mult ar fi trebuit să stimuleze negocieri care să ducă la crearea unui stat palestian în conformitate cu deciziile ONU.

Lavrov a menționat, totodată, că oricare dintre conflictele care se desfășoară acum pe continentul eurasiatic are capacitatea de a degenera într-un mare război.

Potrivit șefului Ministerului de Externe, ucrainenii au atentat la însăși istoria Rusiei, la limba și educația ei, iar acțiunile Occidentului lansate împotriva Rusiei prin exterminarea a tot ce este rusesc în Ucraina și transformarea Kievului într-un instrument neonazist ascultător sunt sortite eșecului.

În ultimul timp, mass-media occidentale scriu tot mai des că Occidentul a început să obosească de conflictul ucrainean, iar susținerea regimului lui Zelenski slăbește. Astfel, cotidianul New York Times a atras atenția asupra faptului că Ucraina suferă nu doar de lipsă de atenție din partea mass-media, dar și de muniție. Și chiar dacă președintele Joe Biden a promis să sprijine atât Kievul, cât și Tel-Avivul, s-ar putea constata că Israelul va avea, într-un final, nevoie de armele care se termină acum pentru Ucraina.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Lui Zelenski i s-a urcat la cap celebritatea și acționează câteodată independent, nu doar controlat de alții. De aceea Occidentul l-a scăpat puțin din mâini. Zelenski a fost bombardat mereu cu ideea că el este salvatorul Europei, că Ucraina se sacrifică pentru securitatea ei. Acum el chiar crede așa ceva și simte ca un erou planetar. Și mulți papagali pe post de șefi de stat înghit această tâmpenie, investind în Ucraina muribundă. Unii au apucat să se trezească. Bravo lor! Nu știu dacă Occidentul s-a plictisit de conflictul ucrainean sau doar au văzut că nu le-a ținut afacerea. Acum s-au orientat spre Israel și în loc de ,,slava Ucraina” vor striga în curând ,,slava Israel”. Întotdeauna afaceriștii se reorientează când ceva nu merge bine. Occidentul, o adunătură de degenerați! Pot ei ajunge vreodată la valorile culturale și artistice ale Rusiei, la impresionanta sa istorie, la atâtea talente din toate domeniile pe care le-a oferit Rusia întregii lumi? Neputința lor de a avea ceea ce are Rusia îi face să vorbească și să acționeze ca niște neghiobi. Rusia rămâne în veac, ea și-a pus amprenta pe istoria acestei lumi.
    Nu pot să nu-mi exprim din nou admirația față de domnul Serghei Lavrov. Este unul dintre cei mai ageri miniștri de externe la nivel mondial, care inspiră respect și poate teamă printre alți diplomați. Sobru, profesionalist, este cel mai bun diplomat al timpului nostru. În timpul liber scrie poezii, ceea ce ne dezvăluie și firea sa romantică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875002