Hot News
Trupele ruse au primit noi pistoale-mitralieră și lansatoare de grenade
07/11
Armata rusă a folosit rachete S-400 cu capete de auto-orientare active în zona operațiunii militare speciale
08/11

Ministru ungar: UE a eșuat cu strategia ei în privința Ucrainei

Foto: interaffairs.ru

Ministrul maghiar pentru afacerile Uniunii Europene, Janos Boka, este de părere că strategia UE privind conflictul din Ucraina a eșuat, scrie publicația The Budapest Times, citată de revista ”Mejdunarodnaia jizn”.

„Actuala strategie a Uniunii Europene față de Ucraina a eșuat”, a spus Boka. Potrivit acestuia, strategia s-a construit pe presupunerea că Ucraina va ieși învingătoare din conflict, iar Rusia va pierde. Privind însă prin prisma evenimentelor la zi, acest lucru pare îndoielnic.

După cum a menționat Boka, Ungaria îndeamnă la organizarea de dezbateri în UE cu privire la strategia pentru Ucraina, discuții care ar trebui să se desfășoare înainte de a se lua o decizie legată de finanțarea Ucrainei până în 2027.

„Trebuie să știm ce finanțăm și de ce, înainte de a decide cum și din ce fonduri”, a spus ministrul ungar.

Anterior, șeful diplomației UE, Josep Borrell, a anunțat că miniștrii de Externe ai țărilor Uniunii Europene nu au adoptat vreo hotărâre referitoare la alocarea pentru Ucraina a sumei de 500 milioane euro din Fondul European de Pace în vederea livrărilor de arme.

„În plin război, nimeni nu poate aștepta, oameni morți sunt prețul așteptării. De aceea, cu cât mai repede va fi alocat ajutorul, cu atât mai bine, dar noi avem o procedură. Până la sfârșitul anului va fi luată o decizie privind amploarea ajutorului militar care va fi acordat în continuare Ucrainei. Trebuie obținută o decizie la summitul UE”, a spus el.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Singura strategie a UE a fost să amăgească Ucraina că va câștiga în fața Rusiei, ceea ce este o nebunie. Fostul ofițer american de informații, Scott Ritter, a declarat că Ucraina ar putea pierde și mai mult teritoriu dacă nu pune capăt conflictului, ,,Cu cât rezistă mai mult, cu atât vor pierde mai mult. Dacă vor continua ostilitățile, atunci vor pierde Harkov, Dnepropetrovsk, Nikolaev, Odesa și alte orașe”, a sugerat Ritter. De fapt, acest conflict l-au pierdut SUA și NATO. Instrumentul nefericit a fost Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079