Hot News
Mercenar georgian luat prizonier, despre cum a fost recrutat de SBU într-un centru de detenție preventivă din Ucraina
14/11
Ray McGovern, despre cum vor decurge negocierile de pace dintre Putin și Zelenski
15/11

Peskov: Sandu nu ține cont de rezultatele alegerilor municipale, unde partidul ei a pierdut

Dmitri Peskov/ Foto: screenshot/ Izvestia

Lansându-se în declarații răsunătoare la adresa Rusiei, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu ține cont de rezultatul alegerilor municipale, unde partidul ei nu a obținut victoria, a anunțat reprezentantul oficial al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de cotidianul Izvestia.

„Cel puțin, doamna Sandu nu ține cont de rezultatele alegerilor municipale care tocmai s-au încheiat și unde partidul ei nu a obținut victoria. Rezultatele acestor alegeri arată contrariul”, a comentat el la o conferință de presă.

Potrivit lui Peskov, mulți cetățeni ai Moldovei se pronunță pentru dezvoltarea relațiilor cu Rusia. El a evocat, de asemenea, rezultatele ultimelor alegeri, care „demonstrează foarte clar acest lucru”.

După cum amintește Izvestia, pe 6 noiembrie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că, după numărarea a 90% din voturile exprimate în alegerile locale din Moldova, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), de guvernământ, a pierdut în fața opoziției. În majoritatea orașelor și consiliilor raionale, conduc candidații Partidului Socialist, condus de fostul președinte Igor Dodon, precum și reprezentanții Partidului Nostru și ai altor formațiuni de opoziție.

La rândul său, reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a subliniat că cetăţenii Moldovei au dat o apreciere sinceră cursului politic promovat de partidul de guvernământ și care duce în impas.

Anterior, pe 26 septembrie, președintele în exercițiu al Republicii Moldova a cerut concetățenilor să renunțe la cooperarea cu Federația Rusă în favoarea promovării în țară a valorilor europene. Sandu a adăugat că este imposibil să tinzi spre democrație și, în același timp, să menții relații cu Moscova. Trebuie făcută o alegere, a îndemnat președinta Moldovei.

Comentând îndemnul lansat de Sandu de a renunța la relațiile cu Moscova, Peskov a declarat că autoritățile de la Chișinău văd în valorile europene negarea obligatorie a tot ce este rusesc, dar că o asemenea abordare este o rătăcire profundă, deoarece Rusia este parte a valorilor europene.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Stupida Maia Sandu se îmbată cu apă rece și neagă realitatea. Cred că trăiește într-o lume fantastică, este ca și Alice în Țara Minunilor. Au aburit-o rău cei de la Bruxelles. Renunță la cooperarea cu Rusia și vrea să promoveze în țară ,,valorile” europene. Dacă și decadența morală și alte aberații se pot numi ,,valori”, atunci și eu sunt balerină! Nu poate face diferența între valoare și non-valoare. Democrația spre care tinde ea se numește vasalitate. Dar, pentru slugărnicia dovedită exemplar va primi de la Ursula o diplomă de bună purtare fiindcă a sacrificat interesul național pentru interesul personal. S-a apropiat prea mult de Bruxelles și s-a depărtat de Chișinău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875107