Hot News
Jumătate dintre refugiații ucraineni vor să rămână în Danemarca după încheierea conflictului
28/11
Lansarea cărții ”Cu Loganul în Siberia și Asia Centrală”
28/11

Viceministrul iranian al Apărării a confirmat achiziția de avioane de luptă rusești Su-35 și elicoptere de atac Mi-28NE pentru armata iraniană

Foto: topwar.ru

Iranul nu s-a limitat la achiziționarea de avioane de antrenament de luptă Yak-130 din Rusia. În viitorul apropiat, Teheranul va primi avioane de luptă Su-35 și elicoptere Mi-28NE, a anunțat agenția Tasnim, citând o declarație a viceministrului iranian al Apărării, Seyed Mehdi Farhi (în imagine, dreapta).

Republica Islamică Iran va primi elicoptere de atac rusești Mi-28, avioane de luptă Su-35 și avioane de antrenament de luptă Yak-130, decizia finală în această chestiune fiind luată deja, a precizat generalul, întrebat fiind de jurnaliștii iranieni despre posibile achiziții de arme din Rusia. Potrivit oficialului iranian, tehnica militară nou achizionată va ajunge curând în republică.

Livrările de avioane de antrenament de luptă Yak-130 către Iran au început încă la sfârșitul verii acestui an; două avioane noi au intrat în dotarea Forțelor Aeriene Iraniene, aparatele staționând la baza a 8-a tactică de aviație din Isfahan, după cum a scrie presa iraniană la începutul lunii septembrie. Avioanele rusești au fost cumpărate pentru antrenarea tinerilor piloți care vor zbura pe noile avioane de luptă ale Forțelor Aeriene ale Iranului. Teheranul a achiziționat în special Yak-130, avion ce corespunde intereselor Iranului și contractelor încheiate cu Rusia.

Nu au existat informații cu privire la elicopterele de atac Mi-28NE, dar presa străină a scris despre avioanele Su-35. Potrivit serviciilor secrete israeliene, care monitorizează îndeaproape Iranul, Rusia va furniza Forțelor Aeriene iraniene 24 de avioane de luptă Su-35, destinate anterior Egiptului. Este posibil ca unele dintre avioane să fie deja în Iran; zborurile de aviație de marfă între cele două țări sunt efectuate în mod regulat.

(Preluat de la ”Voennoe obozrenie”)

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Să cumpere cât mai multe și nu doar Iranul! Prin creșterea producției de armament și vânzarea cantităților care depășesc nevoile actuale ale armatei ruse, economia Rusiei va fi pe plus. Avantaj, Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875103