Hot News
Peskov: Aurul scitic trebuie să se afle în Crimeea
28/11
Viceministrul iranian al Apărării a confirmat achiziția de avioane de luptă rusești Su-35 și elicoptere de atac Mi-28NE pentru armata iraniană
28/11

Jumătate dintre refugiații ucraineni vor să rămână în Danemarca după încheierea conflictului

Foto: dzen.ru

Aproape jumătate (49,5%) dintre refugiații ucraineni doresc să rămână în Danemarca chiar și după încheierea conflictului militar cu Rusia, informează compania daneză de radio și televiziune Danmarks Radio, citând rezultatele unui sondaj realizat de Universitatea din Copenhaga, scrie cotidianul Kommersant.

În sondaj nu sunt precizate motiviele pentru care ucrainenii nu doresc să se întoarcă în patria lor. Autoarea studiului, Karen-Inge Karstoft, este însă de părere că această situație s-ar putea datora faptului că mulți dintre locuitorii Ucrainei care au ajuns în Danemarca au reușit deja să-și croiască o nouă viață în această țară.

„Vedem un grup care s-a integrat bine în societate. Mulți lucrează, mulți dintre copii merg la școală și așa mai departe”, a explicat doamna Karstoft.

După cum menționează, în acest context, cotidianul Kommersant, până în august 2023, în Danemarca fuseseră înregistrați, în total, 38.638 de ucraineni, care au primit permis de ședere. Dintre aceștia, 25.681 sunt adulți. Sondajul a fost realizat în rândul a 18.389 de ucraineni adulți care s-au mutat în regat între 24 februarie 2022 și 1 februarie 2023. La sondaj au participat 6993 de persoane.

În septembrie, agenția Bloomberg a anunțat, citând un studiu al Centrului pentru Strategie Economică de la Kiev, că aproximativ 3,3 milioane de refugiați din Ucraina – 8% din populația țării – s-ar putea să nu se întoarcă niciodată acasă. Potrivit agenției, după izbucnirea conflictului militar, 6,7 milioane de ucraineni au plecat în Europa. În octombrie, Norvegia s-a oferit să plătească fiecărui refugiat ucrainean 17.500 de coroane norvegiene (1.500 de euro) pentru a reveni în țara lui. Irlanda intenționează să elimine cazarea gratuită pentru ucraineni.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Degeaba vor ei să rămână, că depinde de ceea ce va hotărî Danemarca. Ucrainenii sunt plătiți doar ca să părăsească Norvegia, Irlanda nu le va mai asigura cazarea gratuită. Multe țări au început să elimine facilitățile acordate refugiaților ucraineni. Lumea s-a cam săturat de ei. De ce nu se duc la Biden, dacă nu vor să se întoarcă în țara lor? Și îl pot lua cu ei și pe Zelenski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875196