Hot News
Stoltenberg: Eșecul ofensivei lansate de Kiev cu armele NATO a arătat că Rusia nu trebuie subestimată
29/11
Ministerul Apărării va primi primele drone maritime rusești
29/11

Putin: Rusia se află în avangarda creării unei ordini mondiale corecte

Foto: 1tv.ru

Rusia se află în avangarda creării unei ordini mondiale corecte, a declarat Vladimir Putin, vorbind la Adunarea mondială a poporului rus (în imagine), scrie RIA Novosti.

„Spunem deschis că dictatura unui hegemon – vedem cu toții acest lucru, toți văd asta – s-a hodorogit. A luat-o razna, cum se spune, și este pur și simplu periculoasă pentru cei din jur. Majoritatea mondială înțelege deja acest lucru. Repet însă: țara noastră este cea care se află acum în avangarda formăii unei ordini mondiale mai corecte”, a precizat președintele.

Șeful statului a subliniat că fără o Rusie suverană și puternică, o ordine mondială durabilă este imposibilă.

„Țara noastră, lumea rusă, este cea care, așa cum nu o dată s-a întâmplat în istorie, a blocat calea celor care pretind dominația lumii, „exclusivitatea” lor”, a adăugat Putin.

Vladimir Putin a criticat în repetate rânduri ”ordinea mondială bazată pe reguli” promovată de Occident, numind-o un nonsens. Potrivit spuselor sale, nimeni nu a văzut și nu a scris aceste reguli, ceea ce oferă adepților unei astfel de abordări coloniale posibilitatea de a le inventa de la situație la situație în numele propriului beneficiu.

Liderul rus a subliniat că ordinea mondială multipolară se întărește, ceea ce este un proces inevitabil, deoarece sistemul neocolonial mondial, hidos în esența lui, a încetat să mai existe.

Totodată, șeful statului a subliniat necesitatea creării unei noi ordini mondiale, bazate pe principiile deschiderii economice, dreptății pentru toți, deciziilor colective și ținând cont de interesele tuturor statelor.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    În istorie se întâmplă mereu, la timp, ceea ce trebuie să se întâmple. Alegerea lui Vladimir Putin la cârma Federației Ruse a fost providențială. El nu a refăcut Uniunea Sovietică, nici Imperiul Țarist, ci o Rusie nouă, pe care a ținut-o strâns unită în spatele său. Rusia este suverană, este puternică și este capabilă să mențină o ordine mondială corectă. Acum câțiva ani, fostul viceprim-ministru Igor Șuvalov declara: ,,Când un rus simte o presiune străină nu va renunța niciodată la liderul său.” Cred că președintele Putin nu va fi singur pe metereze, că va avea sprijinul poporului în lupta pe care o duce pentru păstrarea integrității și suveranității Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875061