Hot News
Conferința de presă și ”linia directă” cu cetățenii a președintelui rus, Vladimir Putin, dedicate bilanțului de an 2023
14/12
Deputat slovac: Decolările avioanelor F-16 de la bazele NATO vor fi o linie roșie pentru Rusia
15/12

Putin a răspuns la întrebarea despre dublurile sale

Foto: life.ru

În cadrul marii conferințe de presă ”Bilanțul anului”, Vladimir Putin a primit o video-întrebare de la ”dublura sa digitală”, creată de un student de la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg (în dreapta imaginii). Președintele a răspuns precizând că doar el poate vorbi cu vocea lui, relatează cotidianul Kommersant.

„Este prima mea dublură”, a răspuns zâmbind președintele întrebat fiind dacă este adevărat că are multe sosii.

Întrebat ce părere are despre inteligența artificială, Vladimir Putin a răspuns că dezvoltarea AI este impososibil de prevenit. Ceea ce înseamnă, a continuat liderul de la Kremlin, că trebuie făcut totul pentru ca Rusia să fie unul dintre lideri pe această direcție. Șeful statului a declarat că nimeni nu știe unde va duce dezvoltarea inteligenței artificiale.

În același timp, el a apreciat ca puțin probabil ca liderii din domeniul AI să înceapă să discute despre posibile restricții până la apariția unor amenințări. „La timpul respectiv, când energia nucleară s-a transformat într-o bombă nucleară și au înțeles că amenințarea pentru cei care dețin o astfel de armă crește, atunci au început să ajungă la o înțelegere. Această amenințare și daunele devin inacceptabile. Au început să se înțeleagă. Probabil că același lucru se va întâmpla cu inteligența artificială”, a spus el.

O întrebare despre inteligența artificială a venit și din partea Arinei, în vârstă de opt ani, din regiunea Volgograd. Ea a întrebat dacă AI o va înlocui pe ea și pe familia ei. „Nimeni nu o poate înlocui pe bunica ta”, i-a răspuns președintele.

Potrivit datelor Yota, în 2023, audiența serviciilor de inteligență artificială din Rusia a crescut de 3,5 ori, iar traficul lor mobil s-a triplat. Anterior, Roskomnadzor a trimis mai multor servere de hosting o scrisoare cu privire la identificarea robotului de căutare GPTBot AI de la OpenAI. Instituția recomandă blocarea capacității botului de a vizualiza și analiza paginile de internet pentru a „preveni colectarea de informații despre vulnerabilitățile critice ale resurselor” care se află în aria de responsabilitate a companiilor.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Orice tehnologie este bună atâta timp cât vine în sprijinul omului și nu-i dăunează. În privința inteligenței artificiale cred că trebuie păstrată o limită. Tot ce-i prea mult, strică. Am văut și eu înregistrarea video cu ,,dublura digitală” a președintelui Putin. Este ceva artificial, se vedeși se simte. Nimeni nu poate fi înlocuit cu un robot, fiecare om este unic. Nici măcar gemenii nu sunt perfect identici. Toți suntem unici, Vladimir Putin este unic și de neînlocuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042