Hot News
Sondaj: 80% dintre ruși au încredere în Putin
29/12
Șeful ”Rosteh” i-a dat raportul lui Putin: A crescut producția de muniție pentru arme de foc
30/12

Transport gratuit pentru moscoviți în noaptea dintre ani

Foto: TASS

Transportul public va funcționa, la Moscova, până în dimineața zilei de 1 ianuarie, iar de Crăciun (7 ianuarie – n.r.), metroul, inclusiv liniile circulare MȚD și MȚK nu se vor închide până la orele 2-3 noaptea, anunță publicația RBC.

Transportul în comun din Moscova va funcționa gratuit în noaptea de Revelion: din 31 decembrie, ora 20:00, până pe 1 ianuarie 2024, ora 6:00, a anunțat primarul Capitalei ruse, Serghei Sobianin.

„Cetățenii și oaspeții Capitalei se vor putea deplasa spre locurile unde vor sărbători venirea Anului Nou și înapoi spre casă cu trenurile de metrou, MȚK (linia circulară de transport feroviar integrată parțial în sistemul de metrou moscovit – n.r.). De asemnea, trasportul suprateran va circula pe 158 dintre cele mai solicitate trasee. Vom prelungi funcționarea MȚD (Diametrul Central al metroului – n.r.) până la ora 3 dimineața”, a scris el.

De Crăciun, funcționarea metroului și a MȚK va fi prelungită până la ora 2:00, MȚD va circula până la ora 3:00, precum și 151 de trasee de autobuze, autobuze electrice și tramvaie (din 700) până la ora 3:30 și alte 16 pe toată durata nopții.

În perioada 1 ianuarie – 8 ianuarie, parcarea la Moscova va fi gratuită. Excepție vor fi parcările cu barieră, unde se va aplica tariful normal.

În privința condițiilor meteorologie, pentru Moscova este anunțată o încălzire a vremii la sfârșitul lunii decembrie, dar pe parcursul zilei de 31 decembrie temperatura aerului va coborî treptat la minus cinci, până la zece grade Celsius. În această perioadă, precipitațiile sub formă de ploaie vor fi înlocuite cu ninsoare, iar pe drumuri se va forma polei, avertizează meteorologii.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    O decizie bună, un gest frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052