Hot News
„Cele mai avansate”: Ce anume a aruncat Rusia în aer în Ucraina
06/01
Serghei Lavrov: Obiectivul diplomației ruse este de a asigura o imagine obiectivă a Rusiei la nivel internațional (II)
06/01

„Voiennoe delo”: Avioanele de luptă ale NATO, implicate în încercarea de atac asupra Crimeii

Foto: dzen.ru

Avioanele de vânătoare F-16 aparținând Alianței Nord-Atlantice au fost implicate în încercările de a ataca Peninsula Crimeea, scrie publicația ”Voiennoe delo” (Afaceri miltare), citând surse, relatează Rossiiskaia gazeta.

Potrivit publicației, unul dintre ultimele atacuri a fost efectuat de bombardiere ucrainene Su-24, de pe teritoriul Ucrainei, cu participarea avioanelor de vânătoare F-16 care au tras cu rachete din spațiul aerian al României.

„În cabinele de pilotaj ale avioanelor F-16 s-au aflat piloți străini. De asemenea, aceste F-16 sunt folosite în România pentru antrenarea piloților armatei Ucrainei”, se precizează în articolul din ”Voiennoe delo”.

În noaptea de 4 ianuarie, armata ucraineană a încercat să lovească ținte pe teritoriul Peninsulei Crimeea cu rachete de aviaței ghidate. Potrivit ministerului rus al Apărării, forțele de apărare aeriană au doborât, atunci, zece rachete trase de militarii ucraineni.

Avioanele de vânătoare americane F-16, care nu au intrat încă în dotarea Forțelor Armate ale Ucrainei au fost transferate în România pentru pregătirea piloților ucraineni, în toamna anului 2023. Ministerul rus de Externe a declarat că folosirea avioanelor F-16 de la baze aeriene din Polonia, România și Slovacia va fi considerată de Moscova drept participare directă a acestor țări la conflict.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Cât suntem de cretini, cât de ușor ne-am făcut preș pentru ucraineni și pentru toți șmecherii din NATO! Vom deveni un alt câmp de luptă și cred că o merităm. Am dat dovadă de atâtea acte de ostilitate gratuite la adresa Rusiei (inclusiv cu nenorocitul de scut de la Deveselu), încât mă mir cum de mai existăm. ,,Mihaela, dragostea mea” ce părere are de rahatul în care suntem băgați? Este ocupat cu pupatul clanțelor de la biroul lui Jens Stoltenberg? Am devenit slugarnici și un popor care nu mai are stimă de sine. Pentru tot răul care se va abate asupra noastră, nu avem dreptul nici să deschidem gura. Merităm.

  2. danydan spune:

    PERFECT ADEVARAT !!! Stima deosebita !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091