Hot News
Istoricul Neil Ferguson, despre avansul decisiv al Rusiei în Ucraina
19/01
„Vom interveni”. Răspunsul politologului american John Mearsheimer la avertismentul lui Putin privind Ucraina
19/01

O alianță între Ungaria și Slovacia, sperie UE

Robert Fico și Viktor Orban/ Foto: EPA/ TASS

Ungaria încearcă să recreeze Grupul de la Vişegrad sub propria conducere. În cadrul UE, centrul de putere se deplasează treptat spre Europa de Est, ceea ce ar putea schimba considerabil imaginea Uniunii, consideră politologul german Alexander Rahr.

Într-un interviu acordat publicației Vzgliad, el a amintit de intenția Slovaciei de a încheia cu Ungaria o „uniune de apărare și ofensivă”.

Rahr nu exclude că dacă alegerile prezidențiale din Statele Unite vor fi câștigate de Trump, Statele Unite vor începe să se orienteze mai mult spre conlucrarea cu țările „noii Europe”. „În general, întărirea poziției Ungariei în UE nu anunță nimic bun pentru Ucraina”, subliniază expertul.

„Uniunea Europeană nu mai este fizic capabilă să continue să acorde Forțelor Armate ale Ucrianei un ajutor atât de costisitor. Un fapt dovedit, de altfel, cât se poate de ilustrativ, de rezultatele votului din Bundestag împotriva livrărilor de rachete cu raza lungă de acțiune Taurus. Dar, în pofida dorinței germanilor, o uniune între Ungaria și Slovacia ar putea reface alianța gazelor dintre Rusia și Europa”, a apreciat politologul.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Alianța între Ungaria și Slovacia sperie UE? Bau! Sper că s-a mai speriat o dată. UE este în declin, așa cum este și America. Urmăriți discursul lui Schwab de la Davos în care o preamărea pe Ursula, parcă ar fi salvatoarea lumii. Urmăriți și discursul Ursulei. Psihopații ăștia de la Davos și toți liderii cretini din UE sunt speriați de intențiile Ungariei și Slovaciei? Aceste două țări sunt printre puținele din Europa care mai au lideri demni și întregi la minte. Le doresc succes în demersul lor de a recreea Grupul de la Vișegrad!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042