Hot News
O alianță între Ungaria și Slovacia, sperie UE
19/01
Germania a refuzat o creștere a ajutorului acordat Ucrainei
19/01

„Vom interveni”. Răspunsul politologului american John Mearsheimer la avertismentul lui Putin privind Ucraina

Prof. John Mearsheimer/ Foto: dzen.ru

Statele Unite pot intra direct în conflictul din Ucraina pentru a încerca să salveze situația, a estimat politologul John Mearsheimer, profesor la Universitatea din Chicago, într-un interviu acordat emisiunii Daniel Davis / Deep Dive, de pe canalul YouTube, relatează RIA Novosti.

„Se pare că, într-adevăr, Ucraina se poate transforma într-un stat-paria disfuncțional. Ce vor face, în aceste circumstanțe, Statele Unite și aliații lor? Cred că știți, există motive de îngrijorare că, probabil, noi vom interveni pentru a salva situația, mai ales dacă se va crea impresia că forțele armate ucrainene încep să se destrame”, a spus politologul american, comentând vorbele lui Vladimir Putin despre viitorul Ucrainei.

Liderul rus a declarat, zilele trecute, că contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei a eșuat, iar dacă așa va fi în continuare, statalitatea Ucrainei va fi pusă sub semnul întrebării.

În opinia lui Mearsheimer, situația Ucrainei s-ar putea înrăutăți în următoarele câteva luni. El a admis că, în caz de necesitate, Forțele Armate ale Rusiei vor continua să avanseze spre Vest, ceea ce ar putea însemna ca Odesa și Harkov să intre sub controlul lor.

După eșecul major al contraofensivei ucrainene de vară, trupele ruse au obținut succese semnificative în zona operațiunii militare speciale. La sfârșitul lunii decembrie, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, i-a raportat președintelui Vladimir Putin că unitățile forțelor armate au eliberat complet orașul Mariinka. În plus, trupele de desant au ocupat poziții importante în regiunea Zaporojie și le-au consolidat, după care au curățat zona de prezența inamicului.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Tot respectul pentru John Mearshemeir privind activitatea lui și lucrările publicate. Însă, aici este cam dus pe arătură! Statele Unite nu pot intra direct în conflictul din Ucraina pentru că ele SUNT deja implicate, dacă nu știe sau nu vrea să știe. Eventual, SUA se pot implica și mai mult, dar nu cred că o va face, fiindcă acum au deschise și alte fronturi în care acționează. Și despre ce salvare a situației din Ucraina vorbește? Situația e clară: Ucraina e terminată. Este ca și cum ai vrea să readuci la viață un mort. Se întreabă ,,ce vor face, în aceste circumstanțe, Statele Unite și aliații lor”. Pot să-i dau o sugestie: să stea naibii fiecare acolo unde e și să-și vadă de problemele lor interne (m-am exprimat civilizat, că în gând am avut o altă frază, care nu se poate reda). În rest, bine a intuit că Forțele Armate Ruse vor avansa. Și mai trebuie să știe că președintele Putin acționează așa cum trebuie și când trebuie.

  2. Prisaca spune:

    Fala mare in straita goala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875056