Hot News
Peter Szijjártó: Condiția pentru o întrevedere între Zelenski și Orban
31/01
MAE: Curtea Internațională de Justiție a refuzat să „facă pe placul Kievului”
01/02

Putin: Avionul Il-76 a fost doborât de sistemul american Patriot

Președintele rus, Vladimir Putin/ Foto: RIA Novosti

Avionul de transport militar Il-76, care transporta prizonieri de război ucraineni, a fost doborât de o rachetă antiaeriană de producție americană, a declarat Vladimir Putin, președintele în exercițiu al Rusiei și candidat la președinție, vorbind la sediul său de campanie din Gostinîi Dvor, din Moscova, relatează RIA Novosti și Rambler.ru.

Aeronava Il-76 a fost doborâtă deasupra Кegiunii Belgorod pe 24 ianuarie 2024. Toți cei aflați la bord, respectiv șase membri ai echipajului, trei ofițeri însoțitori și 65 de prizonieri de război ucraineni au murit.

„Avionul a fost doborât – este un fapt deja stabilit cu certitudine – de sistemul american Patriot. Expertiza a stabilit deja acest lucru”, a subliniat Putin.

Șeful statului a precizat că Moscova insistă pentru o anchetă internațională a acestei catastrofe.

„Cerem acest lucru și insistăm să fie desfășurată o anchetă internațională. Dintre organizațiile internaționale, nimeni nu s-a oferit în mod voluntar”, a spus liderul de la Kremlin, citat de RBС.

„O spun în mod oficial: cerem să fie trimiși experți internaționali și să fie efectuată această analiză”, a adăugat președintele.

Potrivit spuselor sale, în caz de necesitate câmpul informațional din Occident este periat imediat, astfel încât să nu mai există astfel de subiecte. În același timp, a menționat președintele, Rusia nu va uita de crimele împotriva cetățenilor săi.

Putin a recunoscut că nu știe și nu înțelege de ce Forțele Armate ale Ucrainei au doborât avionul cu prizonierii ei. El a presupus că ucrainenii au ”făcut asta întâmplător, dar oricum este o crimă – din neglijență”.

Rusia va continua schimburile de prizonieri, orice s-ar întâmpla, a asigurat președintele.

RBС amintește că, pe 24 ianuarie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că țara sa va insista asupra unei anchete internaționale cu privire la prăbușirea avionului rusesc care transporta militari ucraineni.

Kremlinul a răspuns că Rusia este de acord cu o anchetă internațională, cu condiția ca prăbușirea Il-76 să fie privită drept ”acțiune criminală a regimului de la Kiev”. Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a mai spus că tragedia impune o „evaluare globală adecvată”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Oare de ce eram aproape sigură că racheta care a doborât avionul era americană? Oriunde auzi că SUA e prezentă fizic sau prin armament trimis, acolo sigur va fi o nenorocire. Președintele Putin insistă să fie efectuată o anchetă internațională și este un lucru absolut necesar. Cu părere de rău, spun că acest lucru nu se va întâmpla. Dintre organizațiile internaționale nu s-a oferit nimeni voluntar. Cum să se ofere? Cum să facă o anchetă împotriva propriului stăpân, America? Toate organizațiile internaționale sunt total supuse Washingtonului. Toate țările membre UE sunt supuse acestei organizații condusă de o ființă malefică numită Ursula von der Leyen, care la rândul ei este supusă lui Biden. Organizațiile internaționale au în fruntea lor marionete bine plătite. Când niște oameni ascultă orbește de Biden, care conversează pe contul său de președinte al Statelor Unite cu păpușa Elmo de la emisiunea pentru copii Sesame Stret, te întrebi până unde poate merge involuția lor, ce decizii aberante și periculoase pot lua în numele altor țări? Constantin Noica spunea că ar fi nedept să-ți pui mintea și să te lupți cu cineva care este sub nivelul tău și care are mintea slabă, niște inexistenți din punct de vedere intelectual și moral. Însă tot el adaugă: ,,La urma urmei, dacă istoria a făcut pipi pe mine, îmi permit să fac și eu pipi pe ea!” Așa că, rămân la convingerea că Rusia trebuie să-și facă singură dreptate așa cum crede. Părerile altora nu contează pentru că oricât s-ar strădui președintele Putin să rezolve pe cale pașnică și legală, acestea vor fi fără nici un rezultat. Este de ajuns umilința la care e supusă Rusia și poporul rus. Umilința nu este o virtute. În schimb, dreptatea și bărbăția sunt virtuți. Folosiți-vă de ele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042