Hot News
Zece decenii de „Mosfilm”. Anii ’70 de Oscar
01/02
„Am cerut să fie modificat”. Biograful lui Zelenski, adevărul despre buncărul acestuia din Kiev
02/02

S-a încheiat depunerea de semnături. Lista completă a potențialilor candidați la funcția de președinte al Rusiei

La Comisia Electorala Centrală din Moscova/ Foto: TASS

În martie 2024, și anume în zilele de 15, 16 și 17, cetățenii ruși vor trebui să aleagă un președinte pentru următorii șase ani. Dar cu cât se apropie ziua X, cu atât se micșorează viitorul buletin de vot. Numai pe 31 ianuarie, din cursa prezidențială și-au restras candidaturile Serghei Baburin și Anatoli Batașev. Cine are deja un loc garantat în buletinul de vot și cine menține suspansul, în materialul Fontanka.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, patru pretendenți pot fi considerați candidați înregistrați oficial la președinție: Leonid Sluțki de la Partidul Liberal-Democrat (LDPR), Vladislav Davankov de la ”Oameni noi”, Nikolai Haritonov de la Partidul Comunist și independentul Vladimir Putin. Primii trei candidați sunt reprezentați de partide parlamentare – încă din 2004 au primit dreptul de a-și desemna candidații pentru funcția de șef al statului fără strângere de semnături. Deși este susținut de ”Rusia Unită” (partidul de guvernământ), actualul președinte a decis să participe la alegeri în calitate de candidat autopropus. Pentru a se înregistra, trebuia să strângă 300.000 de semnături.

Pe 28 ianuarie, Comisia Electorală Centrală a primit pachetul complet cu documentele necesare înregistrării candidatului la funcția de președinte al Federației Ruse de la Serghei Malinkovici, președintele Comitetului Central al „Comuniștilor Rusiei”. Politicianul a strâns 105.000 de semnături în calitate de candidat din partea unui partid neparlamentar.

Marți, 30 ianuarie, Serghei Baburin de la Uniunea Populară Rusă a renunțat la cursa electorală. El a îndemnat să fie susținut actualul șef al statului.

Pachet complet de documente, inclusiv semnăturile pentru înregistrarea candidaturii, a fost depus la Comsiie pe 31 ianuarie de Boris Nadejdin din partea partidului neparlamentar „Inițiativa civilă”, independenții Rada Russkih și Anatoli Batașev, precum și Andrei Bogdanov, din partea Partidului Rus al Libertății și Justiției. După care Batașev și Bogdanov au anunțat că se retrag din cursa electorală. Potrivit ecologistului Batașev, echipa sa nu a avut timp să strângă cele 300.000 de semnături necesare, iar Bogdanov a spus că are conturi neînchise în bănci străine.

Miercuri, la ora 18:00, Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse a finalizat primirea semnăturilor pe care participanții la alegerile prezidențiale din Federația Rusă – candidați independenți și candidați din partea partidelor neparlamentare – trebuiau să le strângă pentru înregistrarea candidaturilor lor.

Dacă semnăturile strânse de participanții rămași în cursa prezidențială sunt confirmate în conformitate cu legea în vigoare, buletinul de vot va arăta astfel:

Vladislav Davankov;
Serghei Malinkovici;
Boris Nadejdin;
Vladimir Putin;
Rada Russkih;
Leonid Sluțki;
Nikolai Haritonov.

Consiliul Federației a programat alegerile pentru 17 martie, dar Comisia Electorală Centrală a aprobat un vot de trei zile – din 15 până pe 17 martie. Votul anticipat va avea loc în perioada 25 februarie – 14 martie.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    De când este președinte, Vladimir Putin a condus țara cu o mână forte, profesionistă, nu ca un tiran, ci ca un lider democrat. Lumea a văzut o Rusie renăscută, care și-a recâștigat locul pe care îl merita, acela de mare putere mondială. La instalarea în funcție în 2012, Vladimir Putin a spus în discursul său: ,,Sensul și scopul vieții mele sunt să servesc țara și poporul nostru a cărui susținere îmi dă inspirația și ajutorul de care am nevoie.” Eu cred că președintele Putin și-a făcut datoria cu prisosință și nu cred că a dezamăgit. Este un mare patriot, un bun credincios, un om care luptă cu toate puterile pentru demnitatea, unitatea și suveranitatea Rusiei. Sunt convinsă că poporul rus apreciază munca pe care a depus-o în toți acești ani, că îl va realege președinte pentru că merită acest lucru, ca semn de recunoștință și pentru stabilitatea și bunăstarea Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875090