Hot News
Zalujnîi a intrat în partidul lui Poroșenko, ”Solidaritate Europeană”
15/02
Ucrainei nu i se va permite să desfășoare avioane F-16 pe aerodromurile NATO
16/02

Armata Ucrainei a atacat cu rachete orașul Belgorod: Ce se știe?

Belgorod. Terenul de sport școlar, locul unde un copil de patru luni a murit sub bombardamentul Forțelor Armate ucrainene/ Foto: rg.ru

Potrivit informațiilor Ministerului Apărării, militarii ucraineni au tras cu sistemul de rachete cu lansare multiplă RM-70 Vampire, de fabricație cehă. Sistemele rusești de apărare aeriană au reușit să intercepteze și să distrugă 14 proiectile, scrie Vzgliad.

▪️Atacul de ieri s-a soldat cu moartea a cinci persoane, dintre care un copil. Alte 19 persoane au fost rănite, inclusiv cinci copii, a anunțat Viaceslav Gladkov, guvernatorul Regiunii Belgorod.

▪️Potrivit informațiilor guvernatorului, în Belgorod au fost avariate șapte gospodării private, geamurile de la șapte blocuri de locuințe s-au făcut praf, iar aproape cinci mașini au suferit avarii. De asemenea, a fost afectat un magazin, pagube înregistrându-se și pe teritoriul uneia dintre întreprinderile industriale ale orașului.

▪️Guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, a declarat că proiectilele au lovit un centru comercial, stadionul uneia dintre școli și mai multe curți ale caselor localnicilor. El a transmis condoleanțe locuitorilor orașului și a anunțat că este gata să acorde ”orice fel de ajutor” regiunii vecine.

▪️Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova, a calificat atacul asupra orașului Belgorod drept „un alt act de terorism”. Rusia va aduce incidentul în atenția organizațiilor internaționale de profil, inclusiv a Consiliului de Securitate al ONU.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Iar? Până când mai permiteți asemenea crime? Este evident că monstruozitatea secolului XXI va depăși tot ce a văut omenirea până acum și va fi făcută în numele libertății și a drepturilor omului. Dar totuși, până când?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063