Hot News
Armata Ucrainei a atacat cu rachete orașul Belgorod: Ce se știe?
16/02
MAE polonez: La Smolenk a fost un accident aviatic, nu un atentat
16/02

Ucrainei nu i se va permite să desfășoare avioane F-16 pe aerodromurile NATO

Foto: lenta.ru

Forțelor Armate ale Ucrainei nu li se va permite să desfășoare pe bazele și aerodromurile țărilor NATO avioanele americane de luptă F-16 trimise Kievului, a anunțat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Iurii Ignat, la postul de televiziune Kyiv-24, informează Lenta.ru.

„Să mizezi că vor fi folosite bazele din alte state – fiecare țară și fiecare guvern se gândește la propria securitate, mai ales că este puțin probabil ca așa ceva să fie posibil în securitatea colectivă când țara face parte din Alianța Nord-Atlantică, NATO. Există anumite puncte care greu de crezut că vor permite acest lucru”, a declarat militarul.

El a adăugat că autoritățile de la Kiev contează pe alt ajutor din partea Occidentului: Ucraina are mare nevoie de sisteme de apărare aeriană și de muniție pentru lansatoarele sovietice de rachete antiaeriene.

Anterior, Ucraina a început să pregătească infrastructura pentru recepția avioanelor americane de luptă. Potrivit secretarului Consiliului Național de Securitate și Apărare al țării, Aleksei Danilov, Kievul primește consultanță din partea unor ingineri occidentali.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Așa, și cine crede ceea ce a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei? Orice cuvânt care nu se sprijină pe fapte nu trece dincolo de urechi. Ce se întâmplă cu avioanele F-16 de la noi (care evident sunt și pentru Ucraina) și cu piloții care se antrenează în țara noastră pentru aceste avioane? Nu cred că avioanele vor fi trimise înapoi la Kiev, la fel și piloții. Pe cine ar mai lăuda Zelenski pentru marele ajutor dat Ucrainei… până la sfârșit? Zicea cineva că doi mari vrăjmași are românul: mila prea mare pentru străini și ura pentru ai lui. Că așa ne arătăm noi slugărnicia. Ne comportăm mult prea bine cu ucrainenii aflați în conflict, dar uităm prea ușor de românii care au plecat (și pleacă) din țară din cauza ,,războaielor” guvernelor României împotriva propriului popor. Într-o lume a minciunii, nu cred că declarațiile lui Iurii Ignat se bazează pe adevăr și bună intenție. Este un alt praf în ochi aruncat credulilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097