Hot News
Lavrov, despre planurile UE și ale Kievului de a lovi în „inima Rusiei”
17/02
La Viena a fost anulat concertul unui dirijor rus, la cererea ucrainenilor
17/02

Trenurile pe linia de mare viteză Moscova-Sankt Petersburg vor circula la fiecare 10-15 minute

Foto: dzen.ru

Trenurile vor circula pe linia ferată de mare viteză Moscova-Sankt Petersburg la fiecare 10-15 minute, a anunțat ministrul rus al Transporturilor, Vitali Saveliev, citat de agenția RIA Novosti.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat, joi, la o întâlnire organizată la Verhniaia Pîșma (Uralii, Regiunea Sverdlovsk) și dedicată dezvoltării traficului feroviar de mare viteză în Federația Rusă. Ministrul a prezentat proiectul feroviar de mare viteză Moscova-Sankt Petersburg.

Saveliev a reamintit, în acest cadru, că timpul de călătorie între Moscova și Sankt Petersburg (distanța de 640 km) pe linia de mare viteză va fi de 2 ore și 15 minute, între Moscova și Tver – de 39 de minute, între Sankt Petersburg și Veliki Novgorod – de 29 de minute.

El a adăugat că proiectul pilot pentru construirea unei căi ferate de mare viteză între Moscova și Sankt Petersburg va fi realizat pe principiul parteneriatului public-privat, în baza unui acord de concesiune.

„A fost deja creată compania care intenționează să fie acționar al concesionarului. A primit numele de „O linie de mare viteză, două capitale”. Se preconizează ca în calitate de concedent să fie desemnată Agenția Federală pentru Transport Feroviar a Ministerului Transporturilor al Rusiei”, a adăugat ministrul.

Pentru demararea proiectului, el a cerut sprijin în vederea încheierea contractului de concesiune, pentru semnarea unui acord de livrare a trenurilor. Ministrul a propus ca contractul de concesiune să fie semnat până la sfârșitul lunii aprilie 2024.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Mari și importante realizări. Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875090