Hot News
Avionul Tu-160M a trimis Occidentului un semnal complex
23/02
În exclusivitate. Politologul Andrei Sușențov: Învingători și învinși
24/02

”L-a prins abil pe Blinken”. Presa, fascinată de trucul liderului rus

Antony Blinken/ Foto: CC BY 2.0/U.S. Secretary of Defense

Președintele rus, Vladimir Putin, l-a prins abil pe Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, în chestiuni legate de istorie, scrie editorialistul Fuad Safarov într-un articol pentru publicația turcă dikGAZETE.

În articol se menționează că Blinken a povestit cum „străbunicul său a fugit din Rusia în 1904, în timpul pogromurilor evreiești”, iar liderul rus, într-un recent interviu acordat jurnalistului Pavel Zarubin, l-a catalogat pe Secretarul de stat american ca fiind „omul nostru”. Înainte însă, Putin a ținut o nouă lecție de istorie, adresată în mod clar publicului occidental.

Șeful statului a subliniat, în special: „Dacă te uiți la ce a spus Secretarul de stat al SUA, multe se clarifică. Toate astea sunt în arhivele noastre. De exemplu, străbunicul lui Antony Blinken chiar a plecat din Imperiul Rus. Cred că s-a născut undeva în gubernia Poltava, după care a trăit și plecat din Kiev… Dacă domnul Blinken spune că străbunicul lui a fugit din Rusia de pogromurile evreiești, înseamnă că el consideră, cel puțin, că acolo nu era nicio Ucraina în 1904. Se pare că Blinken este omul nostru”.

Astfel, concluzionează autorul articolului din dikGAZETE, președintele rus a transmis un semnal Statelor Unite. În ultimă instanță, Putin a subliniat în repetate rânduri până acum că Ucraina a apărut ca stat datorită URSS-ului, cuvinte care, în Occident, dar mai ales în SUA, au fost vehement criticate. De această dată însă, însuși Secretarul de stat Blinken și, implicit, toată America au confirmat, de fapt, fără să vrea, teza președintelui rus privind crearea statului ucrainean.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Blinken, gura păcătosului adevăr grăiește, așa se spune pe la noi! A spus un adevăr fără să vrea. Dacă ar fi citit Noul Testament, ar fi dat de acest verset: ,,Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, și din cuvintele tale vei fi osândit.” (Matei, 12, 37) Dar el este evreu, am uitat. Poate găsește ceva asemănător și în Tora. Te pui cu Putin? Ha!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875054