Hot News
Vzgliad: Putin a arătat posibilitățile suveranității
03/03
Musk s-a pronunțat pentru desființarea NATO
03/03

Politico: Comisia Europeană a evaluat riscurile opririi tranzitului de gaze din Federația Rusă prin Ucraina

Foto: radio1.ru

Sistarea tranzitului de gaze rusești pe teritoriul ucrainean la sfârșitul acestui an va reduce volumul importurilor de combustibil cu 5%. Scenariul cel mai rău a fost sesizat de ”Politico”, care a citat un document confidențial al Comisiei Europene.

Se menționează că pierderea aprovizionărilor ar putea duce la o creștere a costurilor de import de gaze, deoarece sunt necesare rute alternative. Documentul Comisiei Europene mai spune că costul stocării combustibilului albastru va ”face, de asemenea, această diversificare mai dificilă și mai costisitoare”.

Analistul senior al companiei ICIS, Aura Sabadus, sugerează că Austria, Ungaria și Slovacia se pot confrunta cu consecințe mai complexe. Potrivit acesteia, o astfel de problemă îngrijorează întreaga regiune.

Sabadus a mai indicat și țările din Europa care au nevoie de gaze și care ar putea compensa încetarea importurilor lor din Rusia cu livrări din Germania, Italia sau Turcia. Însă introducerea recentă de către Berlin a legilor fiscale unilaterale complică această perspectivă.

Anterior, ministrul rus al Energiei, Nikolai Șulghinov, a spus că țările europene însele ar trebui să ia inițiativa de a prelungi contractul de tranzit al gazelor rusești prin Ucraina. După cum a precizat, Moscova nu poartă negocieri pe această temă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Toți acești primitivi care se află la conducerea unor state din Europa vor suporta consecințele prostiei lor. Din păcate, cel mai mult vor suferi oamenii. Însă, vina este și a acestora pentru că au permis ca un grup de psihopați să le hotărască soarta. Preocupați doar de ce fel de sancțiuni să mai dea Rusiei, orbiți de rusofobia care le-a întunecat mințile, au ignorat faptul că industria și economia nu merg fără gaze naturale, că locuințele se încălzesc tot cu aceste gaze. Economia unor țări e la pământ, însă tot acești nebuni sunt preocupați de înarmarea țărilor lor și a Ucrainei. Atunci, să ceară ajutor Statelor Unite a căror indicații le îndeplinesc. Dacă acum unele state sunt îngenuncheate, în curând vor fi chiar în poziția pe burtă. Na, dar ce să-i faci? Când ești prost, ești prost până la capăt. Ar mai avea curajul aceste țări să negocieze cu Rusia, cea pe care ei o blamează și o hărțuiește?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875071