Hot News
Lavrov: Activitatea CIO și, personal, a lui Thomas Bach, o trădare a idealurilor olimpismului
05/03
MAE: Nuland a decis să demisioneze din cauza eșecului cursului anti-Rusia
06/03

Ambasadorii UE au refuzat întâlnirea cu Lavrov. Zaharova: Oare ce fac ei în Rusia?

Maria Zaharova/ Foto: MAE rus

Decizia diplomaților ce reprezintă țările Uniunii Europeane de a refuza întâlnirea cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, te face să te întrebi în situația creată oare cu ce se ocupă ei în Rusia, a declarat reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova, în direct la postul de televiziune Soliviov Live.

„Într-adevăr, toți își pun aceeași întrebare: ce fac acești oameni, în principiu, ce se consideră ei că sunt pe teritoriul țării noastre, dacă nu își îndeplinesc cea mai importantă funcție pe care o au?”, a subliniat purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

Potrivit Mariei Zaharova, majoritatea ambasadorilor țărilor Occidentului lucrează în două direcții principale. În primul rând, se amestecă activ în treburile interne ale Rusiei și, în al doilea rând, asigură organizarea de „spectacole” (corespondent cu performances, în engleză), și ele legate în mod direct de procesele interne din Federația Rusă.

Life.ru amintește că pe 4 martie s-a aflat că diplomații Uniunii Europene au refuzat să participe la întâlnirea cu Serghei Lavrov, ce urma să aibă loc înaintea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă. Ministrul de Externe a explicat că la evenimentul se intenționa să fie discutate chestiuni privind pregătirea ambasadelor europene din Moscova pentru vot. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a îndemnat ca diplomații Uniunii Europene care au refuzat întâlnirea să fie expulzați.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    În cazul de față lași deoparte lipsa lor de maniere și te întrebi serios ce fac ei în Rusia, care este misiunea lor acolo? Fiindcă este evident că servesc altor scopuri și unui stăpân. Ei nu reprezintă țările din care fac parte, ci îndeplinesc misiuni străine funcției pe care o au. Sunt pe teritoriu rusesc și nu respectă Rusia și legile ei. Au rolul de a destabiliza țara, au misiunea de a interveni în alegerile prezidențiale? Sunt ei pe post de ,,Victoria Nuland”? Incită la conflicte între ruși, manipulează informațiile de pe internet, duc o propagandă mincinoasă? Misiunea lor diplomatică este alta decât este normal să fie. Cred că acești ambasadori și personalul ambasadelor ar trebui foarte bine supravegheați, iar orice mișcare a lor să fie atent monitorizată. La cea mai mică suspiciune sau abatere de la lege ar trebui expulzați. O subminare a stabilității în Rusia nu este de dorit, mai ales acum. Expresia ,,Divide et impera” nu are ce căuta în Rusia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091