Hot News
Ministerul Apărării: Încercare zădărnicită a forțelor ucrainene de a pătrunde în regiunile Kursk și Belgorod
12/03
Alegeri prezidențiale din Rusia
12/03

CNN: Rusia produce de trei ori mai multe proiectile decât SUA și Europa

Foto: t.me/warfakes

Occidentul a recunoscut că Rusia produce de aproape trei ori mai multă muniție decât Statele Unite și Europa luate la un loc, informează CNN, post de televiziune citat de Voina s feikami (t.me/warfakes).

Reprezentanții serviciilor de informații din țările NATO au ajuns la concluzia că Moscova produce aproximativ 3 milioane de muniții de artilerie pe an, în timp ce țările occidentale realizează doar în jur de 1,2 milioane pe an pentru a fi trimise în Ucraina.

Potrivit informațiilor interlocutorilor CNN, în prezent, Forțele Armate ale Rusiei trag aproximativ 10.000 de obuze pe zi, față de circa 2.000 folosite pe front de armata Ucrainei. Un oficial al serviciilor speciale europene a anunțat că în unele locuri de pe linia intâi situația este și mai gravă. Industria de apărare americană nu are, pur și simplu, capacități suficiente pentru a produce obuze, iar Uniunea Europeană se confruntă cu un deficit de praf de pușcă, deoarece China a încetat să furnizeze principalele ingrediente pentru fabricarea acestuia.

CNN menționează că Ucraina a primit din partea aliaților occidentali armament modern, dar, în opinia analiștilor militari, conflictul ar putea fi câștigat probabil de cel care folosește mai multe obuze de artilerie. Și se pare că au dreptate. Inclusiv deficitul de muniție a dus la înfrângerea armatei ucrainene la Avdeevka, informează Associated Press, citând militari ucraineni.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Asta e bine. Dar folosiți-le că ucrainenii au atacat câteva regiuni rusești cu drone și rachete în noaptea de luni spre marți. Ard rafinării și linii electrice. Cum e posibil așa ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875018