Hot News
Trimiterea de trupe în Ucraina. Stoltenberg: Membrii NATO trebuie să demonstreze o abordare comună
12/03
CNN: Rusia produce de trei ori mai multe proiectile decât SUA și Europa
12/03

Ministerul Apărării: Încercare zădărnicită a forțelor ucrainene de a pătrunde în regiunile Kursk și Belgorod

Militarii ruși sunt pe fază/ Foto: belgorod-news.net

  • După tiruri intense lansate împotriva unor obiective civile, grupuri teroriste ucrainene au încercat, în jurul orei 3.00 dimineața, ora Moscovei, să invadeze teritoriul Rusiei pe trei direcții: în raioanele Odnorobovka, Nehoteevka și Sidoroșino, informează Vzgliad.
  • Toate atacurile Forțelor Armate ale Ucrainei au fost respinse, formațiunile ucrainene, care au înregistrat pierderi considerabile, au fost împinse înapoi. Nu au fost semnalate încălcări ale liniei de frontieră.
  • În perimetrul zonei de frontieră dinspre partea ucraineană au fost lichidați până la 60 de teroriști, în raionul Odnorobovka au fost distruse trei tancuri și un transport de trupe blindat, iar în Sidoroșino, două tancuri.
  • În plus, între orele 8.00 și 8.25, au fost respinse patru atacuri ale Grupurilor de diversiuni și recunoaștere, care au încercat să pătrundă în teritoriul de frontieră din apropierea așezării Tetkino, Regiunea Kursk. Suferind pierderi semnificative, inamicul a fost respins.

O provocare nereuțită înaintea alegerilor prezidențiale din Rusia

„O idee tâmpită” – așa a evaluat analistul militar Mihail Onufrienko încercarea Grupului de diversiune și recunoaștere ucrainean de a pătrunde pe teritoriul regiunii Kursk și Belgorod. Potrivit acestuia, armata Ucrainei intenționa să comită o provocare înaintea alegerilor prezidențiale din Rusia.

„Inamicul a intenționat, probabil, să ocupe o secție de votare și să o țină câteva zile. Forțele Armate ale Ucrainei ar fi putut, astfel, să demonstreze Occidentului că sunt capabile să provoace daune Rusiei și să compromită procesul de votare”, a apreciat Onufrienko pentru ziarul Vzgliad.

Totuși, a subliniat interlocutorul publicației menționate, Moscova a fost pregătită pentru o asemenea evoluție a evenimentelor, astfel că în regiunile de mare risc au fost luate măsuri suplimentare de securitate.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sper ca după alegerile prezidențiale să luați măsuri mai aspre împotriva forțelor armate ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875037