Hot News
Putin: Rusia va ajunge la cei care au ordonat atacul terorist de la Crocus
03/04
„O istorie sângeroasă”. Nikolai Patrușev a explicat ce a devenit NATO în 75 de ani
03/04

Profesorul Mearsheimer a cerut NATO să rupă toate relațiile cu Ucraina

Prof. John Mearsheimer/ Foto: dzen.ru

Țările Alianței Nord-Atlantice trebuie să întrerupă toate relațiile cu Kievul de dragul reglementării pașnice a conflictului cu Rusia, este de părere profesorul american John Mearsheimer, scrie ren.tv.ru.

„Trebuie să rupem legăturile Occidentului cu Ucraina în privința asigurării securității. Nu este suficient să spunem că Ucraina nu va fi membru NATO, trebuie rupte complet relațiile de securitate cu Ucraina”, a spus el într-un interviu acordat emisiunii Neutrality Studies de pe canalul de YouTube.

Potrivit spuselor sale, Occidentul este obligat să împingă Kievul spre negocieri de pace, înainte ca Ucraina să piardă și mai mult teritoriu. În același timp, Bruxelles-ul trebuie să înceteze să susțină inițiativa autorităților de la Kiev de a adera la Alianță.

Mearsheimer a adăugat că NATO trebuie să dea, fără întârziere, de înțeles Kievului că Ucraina nu va deveni membru NATO și că trebuie să rezolve în mod independent problemele cu Moscova în privința asigurării securității țării.

Anterior, șeful delegației ruse la negocierile de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor, Konstantin Gavrilov, a spus că NATO se teme serios că Moscova va atinge obiectivele operațiunii militare speciale. În plus, Alianța se teme de eșecul planurilor de slăbire strategică și economică a Rusiei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Am tot respectul pentru profesorul John Mearsheimer și pentru întreaga lui activitate publicistică, însă ceea ce spune el în acest interviu mi se pare o mare naivitate. Cum să rupă NATO legăturile cu Ucraina? Asta ar însemna să afecteze grav afacerile pe care le au SUA în această țară. Pe el îl îngrijorează faptul că în lipsa unor negocieri de pace, Ucraina va pierde și mai mult teritoriu? Și ce-l privește pe el teritoriul, este cumva teritoriu american? Teritoriul e important pentru el, nu moartea inutilă a atâtor oameni? Oricum Ucraina va mai pierde din teritorii și asta pentru că au fost teritorii aparținând Rusiei. Disperarea SUA și a Occidentului a atins zona penibilului. Biden l-a sunat pe Xi Jinping exprimându-și îngrijorarea cu privire la sprijinul Chinei pentru operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina, precum și pentru eforturile Beijingului de a ajuta Rusia să-și construiască baza industrială de apărare. Biden și-a imaginat cumva că președintele chinez va rupe relațiile cu președintele Putin? Se vede că e rupt de realitate. Însuși ministrul chinez al Apărării declarase mai de mult că ,,China este gata să intervină militar oriunde, în caz că SUA sau NATO se decid să atace Rusia.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875003