Hot News
Consiliul de Securitate al ONU nu a adoptat rezoluția privind neamplasarea de arme nucleare în spațiu. Rusia s-a opus prin veto
25/04
Putin, despre prioritatea cheie din domeniul sănătății
25/04

Antonov: Sunt minciuni promisiunile Kievului de a nu folosi ATACMS pentru atacuri asupra Rusiei

Anatoli Antonov/ Foto: mosregtoday.ru

Ignorând numeroasele atacuri lansate de Forțele Armate ale Ucrainei, Statele Unite asigură cu cinism că autoritățile de la Kiev au promis să nu folosească rachetele ATACMS cu rază lungă de acțiune pentru a ataca Rusia, a declarat ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, citat de cotidianul Vedomosti.

„Pe cine ar trebui să liniștească o asemenea minciună? Cum să nu observi numeroasele atacuri teroriste ale criminalilor de la Kiev? Atacurile mortale lansate asupra spitalelor, școlilor, grădinițelor, podurilor și chiar a propriilor militari?”, a spus Antonov, citat de Ambasada Rusiei în Statele Unite.

Antonov a subliniat că, din cauza faptului că regimul de la Kiev primește rachete ATACMS, se amplifică amenințarea la adresa securității Crimeii, a noilor regiuni și a multor orașe din Rusia. Trupele ruse au doborât deja câteva rachete cu rază lungă de acțiune și așa se va întâmpla și în continuare, a subliniat el. Ambasadorul a mai adăugat că Washingtonul nu va reuși să iasă basma curată „din cumplita mlaștină îmbibată de sângele simplilor soldați”.

Pe 24 aprilie, publicația americană Politico a anunțat că în luna martie, SUA au trimis în secret în Ucraina rachete ATACMS, folosite deja de două ori asupra unor ținte rusești. Ulterior, informația a fost confirmată de Casa Albă și Departamentul de Stat. Consilierul președintelui SUA pentru Securitate Națională, Jake Sullivan, și-a exprimat convingerea că regimul de la Kiev va onora promisiunea dată Washingtonului de a nu folosi rachete în afara teritoriului ucrainean.

În aceeași zi, președintele american Joe Biden a semnat pachetul de legi aprobat anterior de Congres privind acordarea de ajutor militar aliaților străini, inclusiv Ucrainei. Kievul va primi o finanțare suplimentară de aproape 61 de miliarde de dolari. Noul pachet de ajutor militar include rachete pentru sisteme de apărare aeriană, obuze de artilerie, vehicule blindate și arme antitanc.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cum să-i crezi pe mincinoșii ăștia? Ei nu respectă nici tratatele sau acordurile semnate, cum ar respecta promisiunile verbale? Și anul trecut SUA au livrat Ucrainei astfel de rachete, președintele Putin avertizând Washingtonul că livrarea lor este o ,,greșeală”. La începutul acestei luni au fost livrate din nou Kievului rachete ATACMS, cu scopul de a fi folosite doar pe teritoriul Ucrainei. Ne cred proști? Rachetele au fost deja folosite în atacuri împotriva forțelor ruse din sud-estul Ucrainei și a unui aerodrom rusesc din Crimeea, unde a distrus un sistem antiaerian S-400. Purtătorul de cuvânt al Președinției, Dmitri Peskov, a declarat că ,,Statele Unite sunt direct implicate în acest conflict, au pornit pe un drum care urmărește creșterea razei de acțiune a sistemelor de armament.” Referindu-se la conflictul militar din Ucraina, el a adăugat că livrarea acestor rachete ,,nu va putea schimba deznodământul operațiunii militare speciale.” Partea bună este că Rusia produce arme pentru război, de înaltă tehnologie, în timp ce America produce arme pentru show!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2850363