Hot News
Expertizele nu au confirmat versiunea exploziei la bordul avionului Tu-154 al lui Lech Kaczynski
26/04
Fost ofițer de informații: Numărul mercenarilor din Franța, în rândurile armatei Ucrainei
26/04

Peskov: Rusia va extinde zona tampon din cauza livrărilor de rachete cu rază lungă de acțiuni în Ucraina

Dmitri Peskov/ Foto: RIA Novosti

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că, furnizând Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune, Statele Unite nu vor schimba sfârșitul operațiunii militare speciale, Rusia va învinge oricum, dar în Ucraina vor fi mai multe victime, relatează publicația Mejdunarodnaia jizni.

„Ele (Statele Unite ale Americii, n.r.) nu vor putea schimba nimic din punctul de vedere al rezultatului operațiunii militare speciale. Rezultatul este prestabilit. Iar actuala evoluție a situației de pe front demonstrează acest lucru. Vom învinge. <…> Așa cum a spus Vladimir Putin, dacă va crește raza de acțiune a armelor, zona tampon – cum vreți să îi spuneți – sanitară, tampon, de securitate, zonă folosită pentru a ne asigura teritoriul nostru, cetățenii noștri, va fi lărgită”, a spus Peskov.

La mijlocul lunii octombrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că livrarea de rachete ATACMS va aduce daune și va crea o amenințare suplimentară, dar că Rusia va putea respinge asemenea atacuri.

„În primul rând, acest lucru va aduce, desigur, daune, și va crea o amenințare suplimetară. În al doilea rând, firește că vom putea respinge aceste atacuri”, a precizat șeful statului. Președintele a subliniat că, în general, folosirea rachetelor ATACMS „nu este în stare să schimbe situația de pe linia de contact”. El a mai adăugat că ceea ce se întâmplă este o altă greșeală din partea Statelor Unite.

Anterior, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, comentând informațiile referitoare la posibilitatea ca Ucrainei să-i fie livrate rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune, că Statele Unite conduc, de fapt, conflictul militar din Ucraina și duc, practic, un război împotriva Federației Ruse.

„Se întâmplă ceea ce Ucrainei i s-a pregătit ani la rând, de a duce, cu mâinile și trupurile ei, un război pentru aplicarea unei înfrângeri strategice Rusiei. Indiferent ce spun ei, ei conduc acest război, ei furnizează arme, muniții, date de la serviciile de informații, date de la sateliți – ei duc războiul împotriva noastră”, a spus Lavrov.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Mi se pare normal ca Rusia să-și extindă zona de securitate, atâta timp cât SUA nu încetează să alimenteze Ucraina cu armament, mai ales cu rachete cu rază lungă de acțiune. Rusia este îndreptățită să mărească această zonă până unde crede că va exista o siguranță pentru pământul ei. Dacă e nevoie, s-o extindă până la capăt! Victimele vor fi pe conștiința lui Zelenski. Fără acordul și participarea lui, America singură nu putea face nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2850750