Hot News
Peskov: Rusia va extinde zona tampon din cauza livrărilor de rachete cu rază lungă de acțiuni în Ucraina
26/04
Kremlinul a răspuns la articolul din Die Welt despre motivul Kievului de a refuza pace la Istanbul
28/04

Fost ofițer de informații: Numărul mercenarilor din Franța, în rândurile armatei Ucrainei

Foto: topсor.ru

Nu mai puțin de 75 de mercenari din Franța au luptat în rândul Forțelor Armate ale Ucrainei de la începutul operațiunii militare speciale.

Această cifră a fost furnizată de fostul angajat al serviciilor secrete franceze anti-terorism Nicolas Cinquini, care acum caută informații despre francezii care au participat la lupte de partea Ucrainei, relatează Smotrim.ru.

Potrivit spuselor sale, este numărul celor care au fost identificați cu exactitate sau sub pseudonime, fiind vorba inclusiv despre cei care s-au întors acasă, au murit sau au fost răniți. Pe aceeași listă figurează doi bărbați calificați de autoritățile franceze drept „lucrători umanitari” – angajați ai unui oarecare ONG elvețian, precizează RIA Novosti. Cinquini este convins că, de fapt, este vorba despre agenți guvernamentali, a căror existență a devenit cunoscută numai după moartea lor, pe 1 februarie.

Ministerul francez de Externe neagă prezența mercenarilor francezi în rândurile armatei ucrainene, acuzând Rusia de „dezinformare”.

La mijlocul lunii martie 2024, ministerul rus al Apărării a difuzat informații potrivit cărora, pe parcursul operațiunii speciale în Ucraina au venit 13.387 de mercenari străini care au completat rândurile forțelor armate. În tot acest timp, s-a reușit lichidarea a 5.962 de luptători din Polonia, Georgia, SUA, Canada, Marea Britanie, România și Germania.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ministrul francez de Externe neagă prezența mercenarilor francezi în Ucraina, așa cum neagă și celelalte state care au trimis mercenari să lupte împotriva rușilor. Cum să negi existența unui om, indiferent că are identitate reală sau falsă? Mercenarii se întorc, la un moment dat, în țara de unde au venit, vii sau morți. Nu se pot evapora. Dar mincinoșii rămân tot mincinoși. Iar majoritatea ONG-urilor, care pretind că desfășoară activități umanitare, nu sunt decât niște paravane pentru teroriști, mercenari și agenți de informații. Nici reporterii și fotoreporterii de război nu sunt prea ,,curați.” Sunt sub diferite măști, dar care joacă în aceeași piesă, scrisă de același scenarist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2851132