Hot News
Musk a descris cu un singur cuvânt negocierile dintre Ucraina și SUA
29/04
Boxerii ruși au triumfat la Campionatul European
30/04

În sfârșit, Rusia a făcut mutarea! SUA vor ajunge într-o situație fără ieșire. Este ultima picătură?

Foto: RIA Novosti

Sohu: Rusia a făcut o mutare fermă ca răspuns la confiscarea activelor sale de către America

Rusia a reușit un truc șmecher, în urma căruia Statele Unite vor ajunge într-o situație fără ieșire, scrie un utilizator Sohu. Este vorba despre răspunsul Moscovei la confiscarea de către Washington a activelor sale înghețate. Care va fi reacția Americii și ce înseamnă toate acestea pentru China?

În sfârșit, Rusia a făcut o mutare – acum Statele Unite vor ajunge într-o situație fără ieșire și vor rămâne fără căi de retragere. Se poate spune că este ultimul pai care va sfărăma cocoașa cămilei (va deveni ultima picătură – n.r.)! Deci, ca urmare Statele Unite vor renunța definitiv și vor intra în război? Și de ce toată lumea spune că aceasta este o veste bună pentru China?

Există o vorbă: „nu încolți un șobolan”

În bătaia lor de joc la adresa altora, Statele Unite merg acum prea departe, iar aici poate fi inclusă și înghețarea activelor rusești în valoare de peste 300 miliarde de dolari. Momentul cheie îl constituie aici faptul că americanii se mai și gândesc cum să folosească aceste fonduri pentru a ajuta Ucraina. Acest lucru nu echivalează oare cu o încercare de a limita dezvoltarea economică a Rusiei pe seama propriilor ei bani? Washingtonul a calculat însă greșit – Moscova nu este Tokyo, cu ea trebuie să te porți frumos, nu rău.

Iată un exemplu. Văzând că banca americană JPMorgan Chase este pe cale să fugă din Rusia, un tribunal din Rusia a dispus înghețarea tuturor activelor ei din țară, inclusiv bunuri mobile și imobile, precum și acțiunile „filialei” ruse a acestui conglomerat (pe 24 aprilie Curtea de Arbitraj din Sankt Petersburg și Regiunea Leningrad a pus sechestru pe activele rusești ale JPMorgan Chase la cererea VTB – n.r.).

Acest incident are legătură cu faptul că din activele rusești în valoare de peste 300 de miliarde de dolari, înghețate anterior de Occident, 439,5 milioane se aflau în conturile JPMorgan. Iată ce înseamnă „la așa întrebare, așa răspuns”!

Un exemplu din care se poate vedea că, până acum, Moscova a întârziat să acționeze, dar acum a făcut o mutare puternică! Cu siguranță a ajuns la cele mai negative prognoze: și anume că, într-un final, pe toți ne așteaptă o bătălie nu pe viață, ci pe moarte.

Se poate spune că în împrejurările în care SUA s-au trezit neputincioase și nu se pot apăra, Rusia a făcut un vicleșug, presărând sare peste rana lor și a împins economia americană într-o situație fără ieșire! Prin urmare, Statele Unite se află acum într-o stare pasivă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Așa, bravo Rusia! Puneți-i cu botul pe labe, mama lor de nemernici, că prea mult timp și-au bătut joc de Rusia. E timpul să fie liniștiți și scoși pe linie moartă. Mă bucur că Rusia a intrat în forță pe toate planurile: forțele armate ruse înaintează cu succes pe frontul din Ucraina, a pus în funcțiune Satelitul Arktika-M2 (fiind prima țară din lume care a creat un sistem spațial hidrometeorologic pentru monitorizarea continuă a regiunii arctice și a teritoriilor adiacente), iar acum strategia excelentă cu Banca JP Morgan Chase. Încă o veste bună este că analiștii de pe Wall Street sunt foarte îngrijorați de faptul că economia Statelor Unite se îndreaptă spre inflație. Da, parcă m-am mai înviorat puțin. Aștept vești la fel de bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2859398