Hot News
Dezvăluirile spionului rus
25/03
Peskov: SUA nu s-au convins de absurditatea anchetei anti-rusești
25/03

Ex-colonel al SBU a relatat despre închisorile secrete ucrainene din Donbass

Foto: pravda,ru

În sud-estul țării, pe teritoriul ostilităților, guvernul Ucrainei a creat închisori secrete. Despre acest lucru, a relatat, la o conferință de presă din Moscova, fostul colonel al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Vasili Prozorov.

De exemplu, fostul angajat al SBU a declarat că una dintre aceste închisori se află în aeroportul din orașul Mariupol. În aceste închisori, a spus Vasili Prozorov, militarii Forțelor Armate din Ucraina au torturat și ucis oameni.

De asemenea, ex-colonelul SBU a povestit că există închisori similare și la batalionul de naționaliști, ”Azov”. Este demn de remarcat faptul că, potrivit lui Vasili Prozorov, de fapt, „Azov” nu este subordonat Gărzii Naționale a Ucrainei, sub comanda căreia se află în mod oficial, nici chiar guvernului ucrainean.

După cum a spus Prozorov, în cadrul conferinței de presă ținută la Agenția ”Rusia Astăzi”, din 1999 până în 2018 el a fost ofițer al SBU. Cu toate acestea, după lovitura de stat din 2014, potrivit lui, el „în mod voluntar, din motive ideologice”, a ajutat Federația Rusă în obținerea de informații. Prozorov, de asemenea, a confirmat faptul că, în prezent, toată activitatea Serviciului de Securitate al Ucrainei este condusă de către agenții și consilierii americani.

În ceea ce privește alegerile prezidențiale din 31 martie, toate circumscripțiile și secțiile de votare sunt controlate de SBU, loiale actualului președinte Poroșenko, a spus Vasili Prozorov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052