Hot News
Dezastrul din Norilsk. Putin a acceptat: Potanin va suporta toate cheltuielile
06/06
Exclusiv! Interviu cu Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin: Și în condiții de criza mondială, Rusia promovează o politică cât se poate de responsabilă
06/06

Medicamentul anti-Covid, Avifavir, gratuit pentru pacienții asigurați

Foto: RIA Novosti

Preparatul Avifavir, a cărui eficacitate în lupta împotriva noului coronavirus a fost deja dovedită, va fi gratuit pentru pacienții care au asigurare medicală obligatorie (OMS), a declarat șeful Fondului pentru investiții directe (RPFI), Kirill Dmitriev, relatează Vestifinance.

”Încă din 11 iunie, preparatul va fi distribuit clinicilor rusești și va fi gratuit pentru cetățenii din programul OMS. De asemenea, testăm medicamentul în vederea tratamentelor în regim ambulatoriu și, pentru început, se vor produce seturi necesare pentru efectuarea a 700.000 de tratamente pe an”, a spus Dmitriev.

Potrivit afirmațiilor sale, cererea pentru Avifavir este deja destul de mare și au venit solicitări inclusiv din alte 10 țări. Pe viitor, producția ar putea atinge până la 2 milioane de seturi pe an.

Dmitriev a precizat, totodată, că Fondul a vândut, deja, peste 10 milioane de teste pentru depistarea noului coronavirus în alte țări, pentru că ”este unul dintre cele mai bune teste”. În plus, șeful RPFI a anunțat că, împreună cu holdingul Sistema, companiile Alium și R-Farm, Fondul va investi în producția a două vaccinuri împotriva coronavirusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874994