Hot News
Rusia a testat cu succes racheta hipersonică ”Țirkon” (VIDEO)
09/10
Corneliu Vlad: Arc al “conflictelor înghețate” sau arc al nesiguranței și tensiunilor?
09/10

Anatoli Antonov, despre relațiile dintre Rusia și SUA după alegerile americane

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov/ Foto: TASS

Nu trebuie să ne așteptăm la progrese notabile pe culoarul ruso-american, indiferent de rezultatul alegerilor prezidențiale din Statele Unite, a estimat ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, într-o emisiune a postului de televiziune ”Rossia-1”, relatează TASS.

”Sunt nevoit să recunosc faptul că, pe culoarul ruso-american, nu trebuie așteptate progrese serioase, indiferent de administrația care s-ar afla acum sau după 3 noiembrie la Casa Albă”, a spus diplomatul.

În opinia lui, pentru stabilizarea și normalizarea relațiilor dintre Moscova și Washington va fi nevoie de mult timp. ”Numai după aceea, se va putea vorbi despre o perioadă de îmbunătățire a relațiilor ruso-americane”, a continuat el. ”Aceasta este situația din ziua de astăzi. Înțelegem că, dacă vom reuși să realizăm ceva, vor fi, desigur, pași micuți, dar pași pozitivi”.

Ambasadorul a arătat că un rol important în normalizarea relațiilor bilaterale revine negocierilor dintre liderul rus și cel american, Vladimir Putin și Donald Trump. ”În ultimul timp, au avut loc șapte convorbiri telefonice. Au fost discutate și s-au rezolvat probleme concrete, care ne-au permis să îndeplinim ceea ce au convenit președinții. Este vorba de înțelegeri din domeniul energetic, este vorba de acordarea de ajutor unul altuia în lupta împotriva pandemiei. Îmi pare foarte rău că pandemia a afectat cooperarea culturală dintre țările noastre”, a spus Antonov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091