Hot News
Valentin Vasilescu: Lupta pentru Karabah și posibilele consecințe pentru Armenia
09/10
Anatoli Antonov, despre relațiile dintre Rusia și SUA după alegerile americane
09/10

Rusia a testat cu succes racheta hipersonică ”Țirkon” (VIDEO)

Foto: TASS

Fregata ”Admiral Gorșkov”, din cadrul Flotei de Nord, a lansat, marți, din Marea Albă, asupra unei ținte marine, o rachetă hipersonică ”Țirkon”/ ”Zircon”, cu o rază de acțiune de 450 de kilometri, relatează cotidianul ”Nezavisimaia Gazeta”.

Racheta a dezvoltat o viteză de opt ori mai mare decât viteza sunetului și a distrus cu succes ținta, a anunțat șeful Statului Major al Forțelor Armatei ale Rusiei, generalul de armată Valeri Gherasimov, la o video-conferință.

«Ieri, la ora 7,15, în cadrul testelor de zbor desfășurate în apele Mării Albe, fregata ”Amiralul Gorșkov al Flotei Uniunii Sovietice” a efectuat pentru prima dată o tragere cu racheta hipersonică de croazieră ”Țirkon”, asupra unei ținte marine, situată în Marea Barents», a detaliat Gherasimov.

Generalul a adăugat că ”misiunile de lansare au fost îndeplinite, tragerea a fost considerată ca fiind de succes, racheta nimerind din plin ținta”. ”Raza de zbor a rachetei a fost de 450 de kilometri, altitudinea maximă – 28 de kilometri, durata de zbor – patru minute și jumătate. A fost atinsă o viteză hipersonică de peste 8 Mach”, a precizat șeful Statului Major.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091