Hot News
Putin a admis ca raioanele din zona Karabah, ocupate de Armenia, să fie retrocedate Azerbaidjanului
30/10
WirtschaftsWoche: Apropierea dintre Rusia și China, un pericol pentru companiile germane
31/10

Ungaria, amenințată de UE pentru că vrea vaccinul anti-Covid rusesc

Foto: Kommersant

Comisia Europeană a anunțat că vor fi luate măsuri împotriva oricărei țări a UE care va cumpăra un vaccin anti-Covid fără acordul Uniunii Europene. Astfel a comentat reprezentantul oficial al Executivului comunitar, Eric Mamer (în imagine), declarația premierului Ungariei, Viktor Orban, care a anunțat că discută cu Rusia și China achiziționarea unui vaccin, scrie cotidianul ”Kommersant”.

”Orice vaccin cumpărat de țările UE trebuie să corespundă în totalitate standardelor de calitate ale UE și trebuie să treacă procedura de certificare pe piața Uniunii Europene. Dacă oricare dintre țările UE va achiziționa un vaccin străin, care nu a trecut certificarea, Comisia Europeană va fi obligată să adopte măsuri”, a anunțat reprezentantul Comisiei Europene, la o conferință de presă.

Mamer a precizat că UE nu negociază cu Rusia și China pe această chestiune, iar acordurile pentru livrare se semnează cu producătorii care lucrează  pe teritoriul Uniunii. ”Ceea ce nu înseamnă că alte vaccinuri nu pot ajunge pe piața noastră, dar ele trebuie să treacă minuțioasa procedură de certificare și, oricum, nu vor fi incluse niciodată ca parte a strategiei de vaccinare a UE, ce presupune depunerea unor comenzi preliminare, în condiții de preplată”, a explicat Eric Mamer.

Premierul ungar, Viktor Orban, a anunțat că primele loturi de vaccin anti-Covid vor veni în țară în decembrie 2020 sau ianuarie 2021. Potrivit spuselor sale, se duc negocieri cu Rusia și China privind eventuale livrări de vaccin. ”Kommersant” amintește că Rusia produce două vaccinuri împotriva coronavirusului: ”Sputnik V”, dezvoltat de Centrul ”N. Gamaleya” și ”EpiVakKorona”, realizat de centrul ”Vektor”, din Novosibirsk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114