Hot News
Izvestia: Între Est și Vest. Care va fi politica moldovenească promovată de Maia Sandu?
30/11
SUA, ajutate de ucraineni să distrugă ”Nord Stream-2”
30/11

Virusologii britanici: ”Va fi un vaccin util”. Aceștia au explicat de ce vaccinul rusesc nu se bucură de încredere

Vaccinul anti-Covid ”Sputnik V”/ Foto: RIA Novosti

Dezvoltatorii ruși sunt percepuți, în lume, cu mai mult scepticism, deoarece procesele din domeniul farmacologiei sunt, în Statele Unite și în Europa, mai transparente și mai deschise decât în Rusia, a declarat pentru CBC, profesorul de farmacoepidemiologie de la Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra (London School of Hygiene and Tropical Medicine), Stephen Evans, scrie Rosbalt.ru.

”Noi nu știm cât de minuțios sunt monitorizate testele și cât de corect sunt prezentate rezultatele”, a adăugat expertul britanic.

Colegul acestuia de la Universitatea Reading, Ian Jones, a arătat, pe de altă parte, că, în general, datele privind eficacitatea vaccinului rusesc se corelează cu datele privind alte vaccinuri și, poate, preparatul rusesc va fi și el ”util”. ”Rezultatele inițiale au provocat confuzie, probabil pentru că au fost nefondate. Au fost publicate puțin cam devreme. Cred că va fi un vaccin util”, a subliniat specialistul.

Dezvoltatorul vaccinului ”Sputnik V”, Centrul ”N. Gamaleia”, a mărit eficacitatea preparatului rusesc de la 91,4% la 95%. ”Datele preliminare privind evoluția stării voluntarilor în cea de-a 42-a zi de la prima injecție (echivalentul celei de-a 21-a zi după a doua injecție), când la voluntari s-a format deja un răspuns imun stabil, arată o eficacitate a vaccinului de peste 95%”, a anunțat Centrul de Cercetare în Domeniile Epidemiologiei și Microbiologiei, ”N. Gamaleia”.

De amintit că ”Sputnik V” este primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat oficial în Rusia și în lume. La 11 august, președintele Vladimir Putin a anunțat că preparatul a fost testat pe una dintre fiicele lui.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2896307